2011. október 30., vasárnap

10+1 alapdarab a ruhatáradba! - ŐSZ

Úgy néz ki, egy gondolatvonalon haladok, mivel volt már szó a stílus megtalálásáról és, hogy hogyan turbózd fel a ruhatáradat olcsóbban, most pedig a "Mit?" kérdésre kaphatsz választ. Ezek alapdarabok, a képeken lévő példák csak egy koncepció, természetesen, te a saját stílusodnak megfelelően alakíthatod az egészet.

Sok helyen olvastam, hogy a kommentelők, blogolvasók szeretnék tudni, hogy mi is az a 10 darab, ami nem hiányozhat egy nő ruhatárából. Ezért összeszedtem, de nem általánosítva, hanem az őszre szabva, hiszen ha mind a 4 évszakot alapul vennénk, akkor 10-nél jóval több lenne. Így sem tudtam beleférni a keretbe. :)

1. Farmernadrág

Ezt gondolom nem kell magyarázni, valószínűleg a Te ruhatáradban is megtalálható valamilyen változata. Én most egy sötétkéket vettem alapul, mert ez a szín minden formán jól áll, a márvány-koptatott variáció pedig nagyon sikkes mostanság.

2. Blézer

Olyan darab ez, amivel bármilyen szettet egy szempillantás alatt alkalmivá varázsolhatsz. A legjobb, ha nem egy megszokott feketét, hanem egy izgalmasabb árnyalatot választasz, például türkizt vagy korallt (én egy pinkre vadászom most).Ezt felkaphatod farmerhez, hogy vagány szettet kapj, de az A-vonalú szoknyádhoz is, hogy tökéletes legyél a munkában, esetleg a koktélruhádat is megbolondíthatod vele - minden helyzetben megállja majd a helyét. És mivel őszi ruhatárban gondolkozunk, még melegít is.

3. Bokacsizma

Ez az az évszak, amikor a hosszú szárú csizma még soknak tűnhet, a félcipő pedig már kevésnek. A bokacsizma viszont tökéletes választás, ráadásul a laposabb verzióban még feszengeni sem fogsz egy pillanatra sem. Még egy előny, hogy nincs az a vastag vádli, amire bokacsizmát (vagy esetleg félcsizmát) ne találnál.

4. Ballonkabát

A kabát ilyenkor kikerülhetetlen. Azért a ballont javasolnám alapdarabnak, mert minden stílushoz (farmeres vagy szoknyás, formális vagy nem formális) passzol, így nem kell gondolkoznod, hogy milyen kabátot vegyél fel. Persze választhatsz őszi dzsekit is, ha a stílusodhoz jobban illik, de a kifinomultabb szetteknél bajban lennél vele. Ráadásként ez is minden alakon jól mutat, és a szél sem tud befújni a ruhád alá.

5. Kötött pulcsi

Ezt nem kell magyarázni, hideg van, kell és kész. Ezt is hordhatod szoknyával és nadrággal is, pláne ha valamilyen egyszínű minimál darabot választasz. Ha aggaszt, hogy talán nagydarabnak tűnhetsz benne, válassz olyat, ami vékonyabb fonálból készült.
6. A-vonalú szoknya


Talán az a fajta nő vagy, aki viszolyog a gondolattól, hogy szoknyát húzzon. Pedig egy ilyen típusnak tényleg minden ruhatárban ott kell lennie. Ősz lévén vastagabb szövetből készült darabot válassz, valamint az ilyen nőies szabásban az az elegáns ha legalább a térdedig ér. Hideg, szeles időben meghálálod majd a hosszának is.

7. Hosszú ujjú felső

Ha már pulóver szerepel az alapdarabok között, akkor a vékonyabb hosszú ujjú felső is ide tartozik. A szín és mintázat teljesen tőled függ. Ha hűvösebbre fordul az idő, jöhet fölé a blézer és a kabát is!

8. Tűsarkú

Mivel szoknyád már van, így mindenképpen kell egy tűsarkú is, hogy ne a bokacsizmádban kelljen rohangálnod, illetve a koktélrucit is valami elegánssal illik hordani. Meg egy tűsarkú alapjában véve kell. Ha nem túl színes a ruhatárad, akkor egy fekete darabbal próbálkozz, ha az alapdarabok nagy részét őszi színben sikerült összeválogatni akkor jöhet a barna, vagy akár egy élénk pár is.

9. Pakolós táska

Az ősz már nem a nagy bulik ideje, így olyan táskát kell alapnak tekinteni, amibe sok minden fér (táska, könyv, füzetek, pénztárca, kulcsok...stb.) A legdivatosabbak idén az aktatáska és doboz alakú fazonok. Természetesen barna színben, de a cipőddel hozd összhangba.

10. Koktélruha

Mert ha nem is a legnagyobb bulik szezonja ez az időszak, attól még hivatalos lehetsz valamilyen formálisabb eseményre. Válassz vastagabb anyagból készül ruhát (amivel most tele vannak egyébként az üzletek, úgyhogy nem lesz nehéz dolgod), akár szövetből, de a kötött ruhácskák is nagyon sikkesek ilyenkor. A lényeg, hogy tekintsd tényleg alapdarabnak.

+1: Harisnya

Mert ősz van, és mert a színes darabok viszik bele a nyár helyett a huncutságot a szettjeidbe. Természetesen ha nem szereted, hogy megfordulnak utánad az utcán, akkor válassz egy elegáns drapp vagy barna színű harisnyanadrágot, ami a bokacsizmához és a tűsarkakhoz is illik.

És itt van néhány, az alapdarabokból általam összepakolt szett:






Látod, ha az alapdarabok megvannak, nincs az az esemény, amelyre ne tudnál felöltözni a hét bármely napján!  Keresd elő a saját darabjaidat, egészítsd ki a hiányzóakkal, és különítsd el őket a szekrényedben, hogy mindig tudj miért nyúlni, ha "nincs egy göncöd sem, amit felvegyél"! :)

Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...