2011. október 28., péntek

Hogyan...frissítsük a ruhatárunkat olcsón?

Ha már megtaláltuk a hozzánk legjobban passzoló stílust, akkor bizonyára minden vágyunk, hogy a már megkezdett jó irányba tovább bővítsük eddig szerzeményeink listáját. Egyes tanulmányok szerint ez a "bővítési vágy" nem csak ilyen alkalmakkor kapja el a nőket, hanem nagyjából mindig, köszönhetően az ősközösségi társadalmak gyűjtögető életmódjának. Nos, úgy tűnik, a gyűjtögetés rajtunk maradt, amihez viszont elkél 1-2 jó tipp.

Természetesen nem mindenki engedheti meg magának, hogy havonta több tízezer forintnyi ruhát, kiegészítőt, sminkterméket...stb. halmozzon fel magának egy-egy hosszabb-rövidebb bevásárlókörút alkalmával. Persze mindenki szereti magát meglepni egy-egy új dologgal, akkor is, ha az a bizonyos pénztárca nincs is túl bőre szabva.
1. Cserebere

Ahogyan a Te ruhatáradban is lapulnak olyan darabok melyeket ezer éve nem hordtál, vagy megbántad, hogy megvetted...stb. úgy a barátnőid szekrényei is rejthetnek hasonló darabokat. Kérdezz meg mindenkit a környezetedben, és szervezz ruha csereberét! Persze lehetnek kiegészítők, ékszerek is a szóban forgó csere alanyai, ez csak rajtatok múlik!

Ha nagyon gyakran fordultok meg egy társaságban, akkor sem lesz feltűnő a csere, amennyiben tényleg rég nem voltak az adott darabok rajtatok. Egyrészt csaphatsz ezzel a kis eseménnyel egy nagyon jó csajos délutánt, másrészt pedig mind a ketten új darabokkal gazdagodhattok. A meghívott személyek száma is rajtatok múlik, a lényeg, hogy móka legyen az egész!

2. Turkálók


Vagy hívhatod őket vintázs üzleteknek, aminek akarod, a lényeg ugyanaz. Potom pénzért juthatsz hozzá egyedi(!), akár dizájner darabokhoz. Itthon az angol turkálók a legelterjedtebbek, ahol olyan márkákkal találkozhatsz, mint Marks&Spencer, Gap, H&M, a sztárok által gyakran hordott Topshop de ráakadhatsz akár egy Versace, Dolce&Gabbana vagy Cavalli csodára is.

Ehhez persze kitartás kell, mert nem feltétlenül az első alkalommal fogsz rábukkanni álmaid ruhájára. Minden esetre biztosan találni fogsz nagyon szuper darabokat igen olcsón, amikről senki sem fogja megmondani, hogy hol vetted, főleg, ha a szuper stílusérzékedet bevetve drágább ruhákkal párosítod. Ha pedig oda vagy a hűvös angol stílusért, akkor neked tényleg kötelező program. Hidd el, nem ciki, ma már a legnagyobb sztárok körében is sikknek számít!

3. Árverések



Az internet egyik  nagy előnye. Itthon a Vatera és a Teszvesz számít a legnépszerűbbnek, külföldi oldalak közül pedig az E-bay. Ezekhez mindenképpen rendelkezned kell bankszámlaszámmal. Ha egyszer rákattansz órákig nézegetheted a különféle darabokat. A keresésben le tudod szűkíteni az általad igényelt kategóriát, így célirányosan tudsz vadászni, valamint az árakat is mérlegelni tudod.

Nagyon sokan felteszik ezekre a helyekre megunt ruháikat, vagy azokat is amiket éppen nem untak meg, de kell nekik a pénz, ezért jutányos áron megválnak tőlük. Lehet, hogy drágábbak mint a turkálók, de mellettük szóljon, hogy mindent megtalálsz amit csak akarsz, ráadásul a jó meleg foteledben ülve.

4. Gardróbfrissítési mozgalmak


Körülbelül az 1. pont ez, csak nagyban. Rengeteg nő beviszi a megunt ruháit, amit egy nagy "vásár" keretében jelképes vagy fix összegekért szét lehet válogatni és haza lehet vinni. Divatmagazinok és különböző internetes oldalak is szerveznek ilyeneket, ezért érdemes utánanézni.

Ha most azonnal rákattannál erre, akkor itt van a Glamour magazin Gardrób Frissítése 2011. november 19-én 10-től 18 óráig!  Ha kitöltöd a magazin novemberi számának 81. oldalán található nevezési lapot a megunt ruháiddal együtt az Aréna Plázában november 13-ig, akkor részt vehetsz az eseményen ahol minden ruhadarabot 500 Ft-ért megvehetsz majd, emellett pedig számtalan nyereményt is kisorsolnak majd (a legnagyobb érték 500.000 Ft!) Budapestiek természetesen előnyben.

5. Kreativitás

Ha pedig elég ügyes vagy akkor te magad is nekiállhatsz megvarrni az áhított darabot. Nagyon sok online ötletet elleshetsz, de ha Neked vagy ismerőseidnek megvannak a Burda magazin régi és/vagy új számai, akkor a pontos leírásokat és szabásmintákat követve akár megalkothatod a neked tetsző egyedi darabodat is. Magad is meglepődnél, hogy anyagárban mennyivel olcsóbban jössz ki, ráadásként az adott darab biztosan passzol majd rád.

Amennyiben pedig nem érzed magad elég ügyesnek, mégis szeretnél valami újat akkor vagy vedd elő egy rég megunt ruhadarabodat (sima póló/nadrág...stb.) vagy pedig vegyél egy hasonló sima darabot, például egy egyszerű trikót, amit alapdarab lévén akár 1000 Ft alatt megkaphatsz. Hobbi boltokban vagy méterárukban pedig találhatsz számtalan rávasalható mintát, flittereket, vicces gombokat, textilragasztót, tűt és cérnát és olyan divatos felsőt kreálhatsz magadnak potom pénzért, ami biztosan nem jön veled szembe az utcán. Ha másért nem, még hobbiból is érdemes kipróbálni, meglátod, hogy el lehet merülni benne! :)

Néhány tipp ugyan, de szorult helyzetben egyik-másik biztosan hasznodra válhat. Vagy ha nem vagy szorult helyzetben, de valami másra spórolsz közben (pl. egy dizájner darab hmmm...:) akkor is bevetheted ezeket a spórolós trükköket!

Puszi: T

Képforrás: polyvore.com, google.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...