2011. október 6., csütörtök

Színsuli 9. - Pink/rózsaszín

Tudom, hogy nem ez az egyetlen szín, amivel még lógok a színsuliba, de hát minden év szeptemberében beindul a gépezet, az idő kevesebb a munka egyre több, az ilyen típusú bejegyzéshez pedig több idő és kutatómunka szükséges. Most viszont, hogy már október van, igyekszem pótolni a hiányosságaimat.

Nem tudom feltűnt-e, de az élénk színek közül elég rendesen lemaradt a rózsaszín. Az a tapasztalatom, hogy úgy állunk a ehhez az árnyalathoz, mint a 90-es években Britney Spears-hez vagy napjainkban Lady Gagához: vagy szeretjük, vagy utáljuk, de közömbösen nem hagy senkit. Én az előbbiekhez tartozom (mármint nem Britney Spears-t tekintve - bocsi a rajongóktól! :) szóval kifejezetten szívesen írok róla.


A legnagyobb sztereotípiák is ehhez a színhez kötődnek: kezdve Doktor Szöszitől a "plázacicákon" át egészen a homoszexualitásig (érdekesség: a II. világháború alatt Hitler a koncentrációs táborokba kerülő homoszexuális személyeket rózsaszín háromszög viselésére kötelezte.) Arról már nem is beszélve, hogy az árnyalatokban sem vagyunk mindig biztosak (most akkor bíbor, pink vagy rózsaszín?).

A rózsaszín a békeszeretet, a szeretet és a barátságot közvetíti az emberek felé. Továbbá magában foglalja a teljes nőiességet. Minél erősebb árnyalatát viseli valaki, annál erőteljesebb fellépésről tanúskodik. Ennek a színnek a szeretete romantikus, barátságos lélekről árulkodik, aki minden apróságnak örül, valamint nagyon nagy szíve van. Ebből következik, hogy szeret kapni, de még jobban szeret adni. A sokszor rózsaszínt viselő nők szeretnek álmodozni, általában várják az "Igazit". Továbbá jellemzője még a ragaszkodás, együttérzés és az  idealizmus.

Élettani hatása

Ez a szín igazán csökkenti az agresszivitást, ezért használható feszültség és kimerültség ellen is, valamint a védettség érzését és magával hordozza. Hatására a környezetébe kerülő személy életvidámabb lesz, továbbá javítja az önbecsülést.

Vigyázni kell a mértékkel a formálisabb...

...és szabadidős tevékenységek közben is!

Alkalmazása 

  • Mivel a romantika színe, nem kell hangsúlyozni, hogy bármilyen randevúra, évfordulóra vagy hasonló szerelemmel kapcsolatos eseményre tökéletes.
  • Ha esküvőkön is szereted ezt a színt, mindenképpen egyeztess előtte a meghívó féllel, nehogy a koszorúslányok (vagy a menyasszony) is ugyanabban az árnyalatban pompázzanak a nagy napon.
  • Ez a legnőiesebb szín, így csajos estékre, bevásárló körutakra, éjszakai bevetésekhez is szuper! Egyre figyelj, a szín mennyiségét ne vidd túlzásba, nehogy negatívan ítéljenek meg.
  • Ebből kifolyólag ne öltözz tetőtől talpig rózsaszínbe, még ha ez a kedvenc árnyalatod akkor sem! Ha mindenképpen ragaszkodsz a tömör gyönyörhöz, "hígítsd" egy kis fehérrel.
  • Néha a hiúsággal és fennhéjázással is összekötik ezeket az árnyalatokat, így előadásokra, bemutatókra, tárgyalásokra és prezentációkra tilos! (Ha nem hiszed, tényleg nézd meg a Doktor Szöszit!)
  • És ha már előítéletek : a rózsaszínt hordó férfi nem feltétlenül homoszexuális, feltehető, hogy csak szerelmes, romantikus alkat. A XXI. század metroszexuális férfiai már kezdenek megszokottak lenni hazánkban is. (Azért  nem árt az óvatosság, de nem feltétlenül jelent rosszat, ha ezt a színt viseli - személy szerint egyébként betiltanám rajtuk.
A tengeren túl tudják alkalmazni!
Szőkéknek arannyal telitalálat!

Gossip Girl szereti Blake Lively-t

Blake pedig a rózsaszínt!

Mindenki Jen-je visszafogottabb árnyalatban

A térd felett érő darabok szupernőiesek

Vörös szőnyegen is helyet kap

Előítéletek, sztereotípiák ???
Shopping tipp

Ha idegenkedsz a színtől de kipróbálnád, vagy egy összeállításodat szeretnéd feldobni, elég csupán egy egyszerű, ám de karakteres kiegészítő!
Gyűrű : H&M - 1290 Ft
Talán sosem lesz a kedvenced a rózsaszín, de egy próbát minden ruhatárban megér. Ha pedig rajongója vagy csak annyit a jó tanács: a kevesebb néha több. Utána meg csak élvezd, hogy szuperül nézel ki! :)

Puszi: T

Képforrás: sztárok a tengeren túlról: google.com
                 gyűrű: hm.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...