2011. augusztus 8., hétfő

Színsuli 7. - Fekete

divatrajz.hu olvasók pozitív visszajelzései indítottak arra, hogy a színsuli-sorozatot folytassam, pontosabban kiegészítsem, befejezzem. Hiszen egy ruhatárban nem csak a 3-3 fő-és mellékszín található meg, hanem sok más is. Gondoltam legyen a következő a fekete, mert szerintem ez az egyik legnépszerűbb szín amit mindenki szívesen hord. (Abba a kérdésbe nem szeretnék belemenni, hogy a fekete most szín-e vagy nem. Elnézést minden olyan művészetis személytől, aki pontosan tanulta ezt - én most színként fogom említeni.)

A fekete az a divatszín, ami tipikusan sohasem megy ki a divatból. és valamilyen formában minden szezont kiegészít. Nekem azóta van szoros kapcsolatom ezzel a színnel, mióta kislány koromban anyukám közölte azt a tényt, hogy a fekete vékonyabbnak mutat. Na, azóta is elválaszthatatlanok vagyunk. Gondolom Te is úgy vagy vele, hogy ha nem igazán van kedved precízen összerakni az outfited, egyszerűen fekete darabot választasz és kész is vagy (rám legalább is ez nagyon igaz).

Élettani hatása

Érdekes az a kontraszt, ami a szín jelentése és népszerűsége között húzódik. A fekete ugyanis a tagadás színe, és leghamarabb a gyásszal és depresszióval hozzák összhangba. Továbbá nagymértékben igen nyomasztóan hat, bénítóan hat, és elveszi a közelében lévő személy energiáját. Tovább erősíti a negatívumok listáját, hogy a fekete összekapcsolódik a félelemmel és a rejtélyességgel is - gondolj például a fekete lyukra, vagy fekete halálra. Színgyógyászat szempontjából pedig segíti a csonkolt sérülések gyógyulását.

Ezen kívül azonban ünnepélyes és tekintélyes szín is, a legtöbb ünnepségen fekete szoknyában vagy nadrágban jelenünk meg. Ott van továbbá a kis fekete ruha is, ami a valódi elegancia jelképe. Mivel ilyen ellentmondásos jellemzői vannak, ezért fontos megválogatni, hova is vesszük fel. Ez azért is fontos, mert ahogy  elnézem magamat és másokat az utcán, tényleg mindennapi szín, holott nem biztos, hogy mindig ez a legjobb választás.
Nagybetűs elegancia

Szabadidőben is!
Alkalmazása

  • Mivel a fekete szín segíti a befelé fordulást, ha kreatív munkád van, segíthet ha ilyen színű ruhákat kapsz magadra, esetleg fekete táskát vagy mappát használsz, illetve ilyen színű tollal írsz.
  • Ugyancsak emiatt a hátasa miatt alkalmas sportolásnál pilates-hez, jógához vagy más jellegű meditációs tevékenységhez.
  • Mondanom sem kell, hogy temetésen kizárólag feketében illik menni. Egyre többször látom, hogy az ilyen alkalmakon az emberek felvesznek feketét sok fehérrel, kéket vagy barnát. Lehet, hogy személyes vélemény, de meg kellene adni a valódi tiszteletet ilyenkor is. A divat szabad teret ad, de máskor használd ki.
  • A fekete a tagadást is jelképezi, így ne legyen túlsúlyban olyan alkalmakkor, amikor inkább egyet kellene értened - meeting, állásinterjú, üzleti ebéd, szülői értekezlet.
  • Alapvető tudnivaló az is, hogy esküvőre sem illik sem a kis fekete, sem egyéb hasonló színű holmi túlsúlyban.( Ha csak nem készülnél felszólalni a "szóljon most vagy hallgasson örökre" résznél).
  • A fekete szín minden más színnel passzol, csak megfelelően kell tudnod eltalálni az arányokat. Ha egy másik színnel viseled, a fekete fel fogja erősíteni annak energiáit. Vigyázat! Ez a kijelentés a fekete-piros, fekete-narancssárga együttesre különösen igaz, amivel agresszív hatást érhetsz el, ha túlzásba viszed.
  • Férfiak számára a kéjvágy jele lehet, így bármilyen randevúra, évfordulóra felveheted. Ilyenkor az elegancia jegyében dobd fel valamilyen színnel vagy kiegészítővel (sál, karkötő, fülbevaló, öv...stb).
Tanulhatsz Hollywoodtól is!



Kylie mindig stílusos

Nicky Hilton szürkével dobta fel


Vanessa Hudgens a kiegészítőkre esküszik
Shopping tipp
Mango ruha 15.995 Ft
Remélem ez a bejegyzés is hasznos volt, és sikerül a segítségével kicsit jobban átgondolnod, hogy rosszabb napjaidon felkapd-e csak úgy azt a bizonyos fekete darabot. 

Puszi:T
Képforrás: sztárok :google.com
                 shopping tipp: mango.com

2 megjegyzés:

  1. Mostanában kissé kiestem a blogolásból, de visszakeresem a többi részt, mert szerintem is jó ötlet, hogy színsulit írsz!
    A feketéről: én nem tartozom abba a típusba ,aki feketét vesz fel, ha nincs kedve sokat gondolkodni az öltözékén, nálam inkább a szürke tölti be a fekete szerepét. Valamint hiába mondják, hogy a fekete minden színhez megy, soha nem venném fel barnával és szerintem nem is mutat jól vele (sötétebb barnákra gondolok, a bézs- és homokszínekkel OK).

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is fontos, hogy tudjuk, hogy mit közvetítünk magunkról, amikor felveszünk valamit.
    Én régen tartoztam abba a típusba, hogy ha nem volt kedvem öltözködni felkaptam valami feketét, de most már tudatosan ügyelek rá, hogy ez ne így legyen.
    A sötétbarnával kapcsolatban igazad van, de szerencsére ennek a színnek is rengeteg árnyalata van, én tevebarnával kifejezetten szeretem. A kulcs, hogy találjuk meg az arányokat.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...