2011. augusztus 29., hétfő

Divatkörkép 2011 ősz/tél - Chanel

A Blumarine után szépen abc-rendben haladva, jöjjön a Chanel, ami már csak azért sem maradhat ki a sorból, mert személyes kedvenceim közé tartoznak a ruhái és kozmetikumai is.

De hiába kedvenc, elfogulatlanul alkotok véleményt az idei divatmeghatározó-darabjaikról, amik nekem nem nyerték el a tetszésemet. Ha nem szereted a komor stílust, akkor Neked sem fognak bejönni ezek a szettek. Úgy tűnik, Karl Lagerfeld igencsak rossz passzban lehetett, amikor igent mondott ezekre a kreációkra, ugyanis csupa fekete, fehér és szürke holmiból áll az egész kollekció.

Ha ez nem lenne elég, az anyagok borzasztóan vastagok (igen, tudom, hogy nem nyár jön, de akkor is), amik tényleg csak a vékony modelleknek állnak jól. Ők viszont kicsit ijesztően festenek bennük a piszkafa lábaikkal.
 Néhol felbukkan egy kis bordó vagy sötét türkiz árnyalat, amitől csak még sötétebb lesz az összhatás.

 A tyúklábmintás és/vagy pepita ruhadarabjaidat idén sem kell a szekrény mélyére rejtened, mert a csipkéhez hasonlóan ők is maradnak a rossz időre. Ugye, hogy nem is változik olyan gyorsan a divat? :)
 A miniruha-csőnadrág összeállítást bevallom nem értem, és nem is tetszik egyáltalán. Vastag harisnyanadrággal esetleg, máshogy semmiképpen nem szalonképes egy ilyen outfit. A réteges öltözködés népszerűsítése viszont piros pont.




 Élére vasalt szövetnadrág felhajtva. Ha valamit, ezt átveheted a - szó szerinti - szürke hétköznapokra. Nem olyan feltűnő változás, mégis feldobhatod az irodai szetted. A virág viszont a marihuánára emlékeztet engem.
 A kötött ujjatlan könyékig érő kesztyűkről sem feledkeztek meg. A funkcióját nem látom, mert ha hideg van az ujjaim fagynak le benne, ha meg meleg van akkor fel sem veszem olyan hosszú. Persze a divat néha áldozatot követel.. Na, ezt nem fogom meghozni.
 A hosszú, pelerin szerű kabátok magas lányoknak/nőknek igazán jól fog állni. Ha Te is magas vagy, vegyél minél hosszabb darabot!

 Férfiakra is vonatkozik minden, ami a nőkre a réteges szürke öltözéken át az ujjatlan funkciótlan kesztyűig. Egy jó meleg sálat azért szerezz be a barátodnak/pasidnak/testvérednek!




 A fodros "szoknyarészt" vagy hosszú tunikát sohase párosítsd nadrággal, pláne nem vastag szövettel! Úgy tűnik, a nagy divatházak mindent megengedhetnek maguknak. Szerintem ez egy nagy NE TEDD!
 Hosszú derékig érő tüllszoknya, könyékig érő necckesztyűvel. Maximum valami feminista mozgalomra. Pláne bakanccsal.
 A hosszú, testhez álló, kimonó jellegű ruha viszont telitalálat. Ha ilyet nem találsz a rövid ujjú garbó - hosszú szoknya párossal (természetesen azonos anyagban vagy árnyalatban) utánozhatod.
Vastag szövet kezeslábas kontra hideg orosz tél. Ebben a felhozatalban tudnám elképzelni, bár ki tudja Neked mi jut az eszedbe róla.

Annak ellenére, hogy a Chanel az egyik kedvenc márkám, elég kritikusan tudom csak megítélni a mostani felhozatalukat (és nem azért mert bal lábbal keltem:). Ha szereted a komor színeket, akkor biztosan találsz egy-két jó tippet magadnak erre az őszre. Nekem sajnos a kifinomult helyett a hátborzongató szó jut az eszembe a legtöbb darabról...

Puszi: T

Képforrás: vogue.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...