2011. július 7., csütörtök

Színsuli 6. - Narancssárga

A színiskola-sorozatom a végéhez közeledik, a harmadik másodlagos szín kivesézésével úgy döntöttem, hogy lezárom ezt a rovatot. Ha esetleg igény lesz majd a folytatásra 1-2 egyéb színből, nem kizárt, hogy lesz folytatás, de visszajelzések híján nem tudom eldönteni, hogy mennyire hasznosak, ezért egy kicsit felfüggesztem. Félreértés ne essék, öröm (volt) csinálni, én is rengeteget tanultam, és ha Neked vagy nekem bármikor gondunk támad a színekkel, elég lesz csak a megfelelő bejegyzést visszakeresni. Többek között ezért sem bántam meg, hogy időt töltöttem vele.

A fő színek harmadik "csemetéje" a narancssárga, a sárga és piros szín keveréséből jön létre. Ezáltal sugározza a piros színben található energiát (lásd: piros szín) és a sárga boldogságát, élénkségét (lásd: sárga szín). Az örömmel, nyárral, vakációval, trópusokkal kötik össze. Rengeteg tulajdonságot sugall viselőjéről: lelkesedést, elragadtatottságot, boldogságot, kreativitást, elhatározottságot, sikert.

Élettani hatása


Mivel meleg szín, így a szervezetre is jótékony, melengető hatással bír. Hatására nő az agyba jutó oxigén mennyisége, nő a szellemi aktivitás. Mivel erről a színről egészséges ételek jutnak eszünkbe (pl. narancs, sárgarépa) így az étvágyat is serkenti. Továbbá a narancssárga erősíti az emésztőszerveket és az ellenálló képességet, valamint képes mozgósítani a szervezet öngyógyító erejét.
Variációk nőiesebb pillanatokra

Sportos, kirándulós szettek
Alkalmazása

  • A narancs árnyalatait sokszor a fiatalsággal és üdeséggel kapcsolják össze, így bármilyen szabadidős tevékenységhez bátran viseld, ahol a frissességet, energiát szeretnéd magadról sugallni.
  • Ha hajlamos vagy a pesszimizmusra és a depresszióra, akkor sürgősen építsd be a ruhatáradba ezt a színt, és hordd minél sűrűbben.
  • Nyáron a lebarnult bőrön is istenien mutat. Mit szólnál egy narancs bikinihez vagy koktélruhához?
  • Randevúkra, évfordulókra is tökéletes. Visszafogottabb mint a piros, de a szenvedélyt ugyanúgy árasztja magából.
  • Rossz hír! A narancssárga nagyon mennyiségben kövérít. Ha kicsit ducibb vagy, ne alkalmazd teljes felületen. Persze nem azt jelenti, hogy leköszönthetsz ennek a színnek. Kiegészítőid (sálak, nyakláncok, szemüvegek, karkötők...stb. nagyobb mennyiségben is lehetnek rajtad, és 1-1 ruhadarabot sem kell megvetned külön-külön.
  • Ha beteg vagy, otthon is vedd körül magad ezzel a színnel.
  • Vigyázz! A nagyon sötét narancssárga csalást, megtévesztést és gyanakvást jelenthet. Ne hordj ilyen árnyalatot munkahelyen, üzleti megbeszéléseken, és állásinterjúra is felejtsd el!
  • Hordható: kékkel, lilával, pinkkel, sötétbarnával, feketével, fehérrel, szürkével
  • Kerüld: citromsárgával, bordóval, zölddel, pirossal



A vörös szőnyeg narancsban
A vörös szőnyegen ritkán látni narancs árnyalatú ruhában a színésznőket, így kevés ilyen képet találtam. (Biztos azért nem hordják, mert félnek, hogy kövérít :))
A vérnarancs és élénk színek egyaránt megjelennek

Jennifer Aniston ritkán hord élénk színt,
de ha igen, megadja a módját.

Marcia Cross megmutatja, egy vörös "született feleség"
is bármikor viselheti ezt az árnyalatot

Feldobja a hétköznapokat! - Miley Cyrus


Shopping tipp
Zara platform: 13.995 Ft (19.995 Ft)
Remélem, tudtam újat adni neked ezzel a színnel kapcsolatban (is). Én rendszeresen megfeledkezem erről a színről, pedig igazán gyönyörű. Úgyhogy buzdítok mindenkit (Téged és magamat is), hogy hordjunk minél több élénk narancsot amíg még tart a nyár, aztán meg azért, hogy felidézzük! :)

Puszi: T

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Nem tudom, láttad-e, de a divatrajz.hu-n nagyon szerették az írásaidat!
    http://www.divatrajz.hu/site/trend/to-be-glamorous-szinsuli/888-to-be-glamorous-szinsuli-6-resz-a-narancssarga-#comments

    VálaszTörlés
  2. Igen, láttam és nagyon jól esett! El is gondolkoztam rajta, hogy megírom hozzájuk még a fehéret, feketét és a barnát, csak jelenleg időhiányban szenvedek :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük a kiegészítést, már fent is van az első írás a többi színsulis cikk között!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...