2011. július 13., szerda

Mennyit mutatnál magadból? - Átlátszó táskák

Szerintem egy nő - még ha nem is az a tipikus divatkövető típus - két dologért mindenképpen oda van, vagy egyszerre vagy külön-külön: táska és cipő. Aki nem a cipőfetisiszták táborába tartozik, az legalább a táskáknak nagy figyelmet szentel. Ez persze nem is baj, amíg nem erősödik el mindkét érzés annyira, hogy az efféle tárgyak birtoklási vágya teljesen eluralkodjon az ember lányán, és előrébb tegye a listán ezeket az alapvető szükségleteknél. (Hirtelen Carrie Bradshaw jutott eszembe, aki a SATC egyik részében nem fizette ki a számláit, inkább vett egy pár Dolce&Gabbana cipőt. Kisebb kaliberben, de Magyarországon is léteznek ezek a nők, de erről talán egy másik bejegyzésben.)

Szóval táskák. Nagy szerencsénkre már minden típusban elérhetőek legyen az kicsi vagy nagy, alkalmi vagy hétköznapi, bőr, vászon vagy műanyag. Most az utóbbiak keltették fel a figyelmemet, a műanyagok. A Furla 2011 tavaszi/nyári Candy Bag nevezetű kollekciója ami megfogott és egyben elmélkedésre is kényszerített.






A név találó, mert a színes darabokról (nekem legalább is) tényleg cukorkák jutnak az eszünkbe. A kollekcióban azonban vannak olyan darabok is, amik részben vagy teljesen átlátszó műanyagból vannak. (Nem árulok el nagy titkot, hogy az utolsó 3 táskára gondolok.)

Nagy sikknek számítanak mostanában az ilyen darabok a külföldi divatkedvelők körében. Itt Magyarországon viszont nem találkoztam még olyan nővel, akinek a karján egy átlátszó csoda fityegett volna. Felmerül hát a kérdés, hogy csak nem jutott még el ez az őrület kicsiny hazánkba, vagy fittyet hánynak erre a trendre a magyar nők, esetleg nem merik hordani?


Ha ilyen tatyót választasz sok mindent bevállalsz vele együtt. Az emberi szem az ilyenre kapásból tapad, tehát nem fogsz észrevétlen maradni. Ha szereted a feltűnést, az első körben tovább is jutottál. Az a szempont, hogy  mégis mennyit szeretnél megmutatni magadból - és értékeidből - a világnak, már húzósabb kérdés. Én személy szerint (és szerintem Te is) a következőkkel pakolnád tele: kulcs, pénztárca, mobiltelefon, esetenként, főleg nyáron fényképezőgép, szájfény, napszemüveg..stb. Nyilván érzed, hogy azok a tárgyak vannak túlsúlyban, amikkel nem biztos, hogy bárki figyelmét fel szeretnéd kelteni - főleg nem egy zseb..khm..táskatolvajét.

Természetesen nem elriasztani szeretnélek egy ilyen vonzó darabtól, csak felhívni a figyelmedet az óvatosságra, amiről talán néha megfeledkezünk nagy lendületünkben. Elsőre talán nem gondolnád, hogy bármilyen baj történhetne, de a mai világban érdemes óvatosnak lenni, most már a divatot is figyelembe véve.

Ha mégis felkeltette egy átlátszó táska az érdeklődésedet figyelj a következőkre:

  • Ne hagyd az autóban látható helyen - ülések, kalaptartó..stb. (Ez egyébként bármilyen táskára igaz, ezekre meg különösen.)
  • Olyan eseményeken/alkalmakkor használd, amikor biztos, hogy lesz körülötted ismerős, esetleg egy nagyobb társaság.
  • Egyedül, sötétedéskor semmiképpen ne ilyen fazont válassz.
  • Ha strandtáskaként funkcionál, mindig takard le pléddel, vagy törölközővel.
  • Ezek a darabok inkább hétköznapiak, sportos öltözékhez és edzéshez is kiválóak.
  • Amennyiben teljesen áttetsző a táska színe, bármilyen színösszeállítású outfithez választhatod. Ha egy élénk szín dominál benne, akkor a szettedben is jelenjen meg ez a szín valamilyen formában. 
Bízom benne, hogy hasznos dolgokra sikerült felhívnom a figyelmedet, és ezzel egyidejűleg nem riasztottalak el semmitől. Ha bármilyen tapasztalatod van az ilyen táskák terén, nyugodtan írd meg megjegyzésben vagy írhatsz a to-be-glamorous@freemail.hu email címre is. Te használnál átlátszó táskát? 

További szép napot Neked!
Puszi: T

Képforrás: Furla táskák: www. fashionstyle.becomegorgeous.com
                  többi átlátszó táska: polyvore.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...