2011. július 1., péntek

Színsuli 4. - Zöld

Következzenek hát a másodlagos színek! Úgy gondoltam, hogy a zölddel kezdem, mert meg szeretném hozzá hozni a kedvedet, ha eddig esetleg elhanyagoltad ezt a színt. Személyes tapasztalataim során azt figyeltem meg, hogy a legtöbb ember ruhatárában alig van jelen zöld szín, vagy egyáltalán nem is létezik benne. Lehet, hogy éppen ebből kifolyólag, a divatházak kollekciói és a butikok is kevés ilyen színű darabot árulnak. Vagy fordítva, talán azért kevesebb a zöld színű cuccunk, mert nem tudunk hol venni. (Kicsit olyan tyúk meg a tojás szindróma..)

Mégis abban reménykedem, hogyha sikerült kicsit közelebbről megismerkedni ezzel a színnel, akkor szívesebben fogsz Te is olyan darabokat választani, amik eddig talán szokatlanok voltak számodra.

A zöldet azért nevezzük másodlagos színnek, mert két fő színből (kék és sárga) lehet kikeverni. Mivel kettejük "gyereke" így rendelkezik a kék nyugtató erejével és a sárga szín energiájával is. Egyértelműen a természet színe, harmóniát és fejlődést sugall, de a biztonság érzetével is össze szokták kötni. Továbbá utalhat még termékenységre és gazdagságra (lásd: dollár jel). A sötétzöld a becsvágy, kapzsiság, és féltékenység szimbóluma, a sárgászöld szín pedig betegségre vagy gyávaságra utalhat.

Élettani hatása


Mivel nagyszerű nyugtató ereje van, így a testi-és lelki görcsöket egyaránt képes oldani. Hatékony a keringési panaszok, valamint szívpanaszok enyhítésében. Jótékony hatással van a magas vérnyomásra is.


Hétköznapi és elegáns variációk

Edzéshez, kirándulásokhoz
A zöldet kedvelő személy jóakaratú, enyhén tudományos beállítottságú, nem szereti a váratlan eseményeket. Amennyiben hasonló tulajdonságaid vannak, vagy ezeket szeretnéd sugallni, mindenképpen válaszd ezt a színt. Nagyon jól áll továbbá a világos bőrűeknek, vörös hajúak esetében pedig mindig telitalálat.

Alkalmazása

  • Mivel az emberi agy úgy van beállítva, hogy ezt a színt különösen érzékenyen észlelje, így bátran viseld, amikor fel szeretnéd magadra hívni a figyelmet. Prezentációkon, tárgyalásokon, családi megbeszéléseken, kiselőadások megtartásakor.
  • A zöld lazító hatását kihasználva, akkor is ilyen darabot vegyél fel, mikor tudod, hogy stresszes nap elé fogsz nézni. Hangulatjavító hatása miatt a lámpalázat is segít leküzdeni.
  • Munkahelyen szinte minden helyzeten ajánlott szín. 
  • Állásinterjúra ezt is mellőzd, nehéz eltalálni ugyanis, az oda megfelelő árnyalatot, és könnyen törtető és/vagy pénzéhes szerepben tetszeleghetsz!
  • Edzésnél a nyugodtabb edzésformákhoz szuper, mint a jóga, pilates, vagy súlyzós edzések.
  • Színek amik passzolnak hozzá: fehér, fekete (bár tovább mélyítheted vele a zöld árnyalatot ami méregzöld esetében nem szerencsés), sötétbarna, szürke, sárgapiros, élénk pink.
  • Hanyagold: kék, lilanarancssárga 

Hollywood zöldben
Angelina emlékezetes "kismamaruhája"

Beyonce a "Broken hearted girl" c. klipjében

A vörös szőnyegen a méregzöld árnyalat hódít

A khaki szín már ritkább
Az olívazöld passzol barna...



...és fehér bőrhöz is!
GG Blair Waldorf a smaragdra esküszik
Shopping tipp
Mango: zöld blúz 3295 Ft (6595Ft)


Bízom benne, hogy kicsit sikerült meghoznom a kedvedet a zöld valamelyik árnyalatához. Mivel viszonylag kevesen hordják, így biztosan sikerül valami egyedit összehoznod. Neked hány zöld színű darab található a ruhatáradban..?


Puszi: T

Képforrás: hollywood zöldben : google.com
                 shopping tipp: mango.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...