2011. június 29., szerda

Színsuli 3. - Sárga

A kék és piros színek elemzése után egyértelmű, hogy a harmadik főszín, a sárga következik. Szerintem akinek sárga szín bújik meg a gardróbjában, az rossz ember nem lehet. Személyes kedvencem ez a szín, mert én ezzel kezdtem a ruhatáram felfrissítését, mikor még csak fekete, fehér, szürke és barna ruhákat hordtam (igen, sajnos volt ilyen is:)

Sárga színű darabok, általában nyári kollekciókban bukkannak fel, a téliekre kevésbé szokott jellemző lenni. Talán azért mert a napsütés színe, amivel télen annyira nem találkozik az ember. Én mégis azt vallom, hogy pont ezzel a színnel kell feldobni a téli szürkeséget és egyhangúságot. Ezt a színt leginkább az örömmel, boldogsággal és energiával szokták összekapcsolni.

Éppen ezért ha sárga ruhát viselsz, akkor Te és a környezeted is tudat alatt vidámabbak lesztek, energiát és pozitív érzéseket észleltek magatokban. (Nem kérdés, hogy a smile! arca miért citromsárga:) Ha túlzásba viszed, akkor azonban zavaró lehet, érdekességként olvastam, hogy a kisbabák például többet sírnak sárgára festett szobában.

Élettani hatásai

Ha a lakásban sárga izzó ég, a helyiséget melegség járja át. A szín megkönnyíti a tanulást, segít a depresszión, a szomorúságon. Harmonizálja a máj, az epe és a gyomor működését, pozitívan hat az emésztési problémákra, enyhíti a bélműködési zavarokat, erősíti az immunrendszert és méregtelenít. Idegrendszerünket és emésztőszerveinket jó munkára ösztönzi, emellett hangulatunkat az optimizmus irányába vezeti.A sárga szín erősíti a gyomrot, de túlzott alkalmazása rosszullétet, sőt hányingert is okozhat. (Forrás: rajzhobby.hu)


Ötletek hétköznapokra és fontos eseményekre


A mozgás szerelmeseinek és laza megjelenéshez
 Alkalmazása


  • Öltözz bátran sárgába, ha annyi energiával ébredsz, hogy úgy érzed a világot is meg tudod váltani. A szín tovább fogja fokozni az energiádat. 
  • Akkor is használhatod a sárga erejét, amikor kicsit borúsabb az idő, de semmiképpen nem akarod hagyni, hogy lehangoljon.
  • Mivel boldog érzést kelt, olyan alkalmakra is sárgába bújhatsz, amikor boldog érzéseket szeretnél feleleveníteni, például: sokadik randin, évfordulón, esküvőn, kerti partin, bármilyen derűs baráti összejövetelen.
  • Ezt a színt, sokan gyermetegnek tartják a világban, így ne alkalmazd hivatalos eseményeken, meetingeken, prezentációkon, üzleti reggelin/ebéden/vacsorán, illetve állásinterjún se! (ilyen alkalmakkor vagy a jól bevált fekete-fehér legyen az adu-ászod vagy használd a kék erejét, lásd: itt )
  • Szintén nem ajánlatos, ha valamilyen terméket szeretnél eladni vagy reklámozni, mert nem a megbízhatóságot és stabilitást sugallod, pl. hostess munkák, ügynökségek esetében (te is kiröhögnél egy csupa sárga porszívó ügynököt :)
  • Bármilyen edzésformához és szabadidős tevékenységhez ajánlott.
  • Nagyszerű kontrasztot alkot feketével, a fehér színben azonban elveszik, ha az van túlsúlyban.
  • Használd bátran lilával, zölddel, pirossal, kékkel, sötétbarnával, pinkkel.
  • Kerüld a szürkét, narancssárgát, bordót, bézst. 
Példák a sztárvilágból
Nem csak a 20 éveseké a világ :)


Beyonce, Blake Lively és Fergie a halványabb árnyalatot preferálják



Selena Gomez a példa, hogy sötét hajhoz is passzol

És teltebb lányokon is jól mutat

Kontraszt a feketével. Na de a strandpapucs?

Mindig....

... és mindenhol!
Összefoglalva ezt a játékos színt komoly összejövetelekre inkább mellőzd, de bármilyen más programban jól fogod magad érezni, ha a sárga darabok mellett voksolsz. Idén nyáron pedig remélhetőleg minél több ilyen programban részt tudsz majd venni...:)

Nyári tipp
Zara dress - 8995 Ft (13.995 Ft)



Puszi: T
Képforrás a sztárokról: google.com, zara ruha: zara.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...