2011. július 3., vasárnap

Színsuli 5. - Lila

Ez az egyik legérdekesebb szín az öltözködésben szerintem. 3 éven át uralta a kifutókat télen és nyáron, és bár úgy tűnik, egy kicsit leáldozott neki, a lila szín még mindig megtalálható a legtöbb nő ruhatárában. És valószínű, hogy a jövőben is igazak lesznek ezek a sorok. Már csak az a kérdés, hogy mi van ebbe a színbe, ami a legtöbb embernek már a kezdetektől szimpatikus?

A lila jelenti a középutat az ég és Föld között. Elég csak hajnalban vagy naplementekor ránézi a tájra, és máris érted, hogy mire gondolok. A kék és a piros szín összekeverésével kapjuk meg, ezért a zöldhöz és narancssárgához hasonlóan a másodlagos színek csoportjába tartozik. Mint minden másodlagos "gyerek", ez a szín is ötvözi "szülei" tulajdonságait: egyszerre jelent intelligenciát, tudást(lásd: kék szín) valamint erős érzelmeket és vágyakat (lásd: piros szín). Éppen ezért viselője titokzatosságot sugall magáról. Ha ideges vagy akkor pedig egyszerre lazít el és önt beléd bátorságot. Ha ügyesen alkalmazod, kiemelheted vele nőiességedet.

Élettani hatása


Beindítja a testben a nyirokkeringést és jó hatással van a narancsbőrre (ezt ne kérdezd, hogy hogy működik, ahhoz valami profira lenne szükség, de ha elég annyi, hogy éjjel-nappal hordjuk, hát egye fene:). Hatása a nyugtató és energetizáló között van.
A hétköznapi és ünnepi szett

Azoknak akik a kényelmet részesítik előnyben
Alkalmazása

  • A lila a kreativitás színe is, így bármilyen hobbi munkához viselheted ezt a színt, hogy a legjobb ötletekkel tudj előrukkolni.
  • Ezt a színt minden napszakban nyugodtan hordhatod, nappalra is és estére is. A hatás mindig nőies és kifinomult marad.
  • Fontos, de nem hivatalos (munkahelyi) alkalmakra is kiváló, mert visszafogott eleganciát sugároz.
  • Hordható: feketével, fehérrel, szürkével, citromsárgával, narancssárgával, kékkel.
  • Kerüld: piros, pink, zöld, barna

A hírességek is kedvelik a nagy eseményeken
A 2008-as Grammy-díjátadón is sikert aratott

2010-ben rendezett Golden Globe-on is sokak kedvence volt
Ha megtetszett

Lila póló: Tally Weijl: 6,95 EUR
(körülbelül 1890 Ft)
Lila short: Tally Weijl: 4,95 EUR
(kb. 1310 Ft)

Ez a szín egyértelműen minden fajta embernek jól áll, szóval ha még nincsen a ruhatáradban, akkor bátran szerezz be egy-két darabot. Ha régóta divatkövető vagy, akkor pedig az elmúlt szezonokból biztosan vannak ilyen színű darabjaid. Kísérletezz új outfit-ekkel, te is meg fogsz lepődni, hány variáció lapul a szekrényedben!

Puszi: T

Képforrás: sztárok: google.com
                 póló, rövidnadrág és árak: tally-weijl.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...