2011. július 28., csütörtök

Csomagolj!

És húzd el a csíkot, amint lehetőséged adódik egy kisebb vagy nagyobb vakációra! Amennyiben még a nagy utazás előtt állsz, biztosan gondod fog adódni a csomagolással. Természetesen azért most jutott eszembe ez a téma, mert éppen előtte állok én is, és be kell valljam, én utálok csomagolni. Általában sikerül is az utolsó pillanatra hagynom, aztán jön a kapkodás, meg az ész nélküli kombinációk összehajigálása.

Ha Te is ilyen típus vagy, és idén ki szeretnéd ezt küszöbölni, összegyűjtöttem egy-két tuti tippet, ami remélem mind a kettőnknek segíteni fog. De ha nem vagy "last minute csomagoló" talán akkor is jól jön néhány ötlet. Az egyszerűség kedvéért csoportosíts, és írj listát! (Én azért szoktam, hogy visszafele ellenőrizni tudjam, hogy minden megvan-e.)

Felsők
Az a véleményem, hogy a nyaraláson viselt szetteket nem kell túlbonyolítani. Vidd az alapdarabokat, fűszerezd meg egy aprósággal és készen is vagy! (És még a fényképeken is szuperül fogsz festeni). Személy szerint én 4 napra készülök, de ha te többre mész, dönthetsz, hogy bővíted a felhozatalt, vagy kevesebb darabot kombinálsz egymással a napokon.

Mivel alapdarabokról beszélünk, semmiképpen ne hagyd otthon az egyszerű fehér felsődet (hozzáillő fehér melltartóval, remélem nem kell mondanom). Ezt a darabot aztán tényleg úgy kombinálod, ahogy csak szeretnéd. Aki fehéret mond, mondjon feketét is! Ha olyan fekete felsőt választasz, ami kicsit rafináltabb - flitteres, strasszköves, figurás - felkészültnek érezheted magad bármilyen éjszakai kiruccanásra is. Választhatsz  továbbá az idei divatnak megfelelően virágos felsőket, mert nagyon nyári, nagyon vidám és nagyon sikkes az összes darab. Negyediknek pedig keress valami olyat, ami kicsit alkalmibb, ha esetleg úgy döntenél/döntenétek, hogy étterembe mentek vacsizni.

Alsó ruházat
Mondanom sem kell, hogy az összes nadrágot és szoknyát tudnod kell variálni a felsőrészekkel. Már pedig alapdarabot alapdarabbal a legkönnyebb összerakni, ezért a farmer rövidnadrágodat otthon ne hagyd! Emellett csomagolhatsz lenvászon darabokat is: fehéret, feketét, de ha színes a nadrágot azt is viheted, csak passzoljon a színvilágba.

A nyaralás attól is jó, hogy messze vagy azoktól akik ismernek, így nyugodtan kísérletezhetsz is a stílusoddal, anélkül, hogy valaki megjegyzést tenne. Ha eddig nem voltál szoknyás típus, akkor most ezt is kipróbálhatod! Lehet farmer, vagy szintén vászon, esetleg pamut. Ha a képhez hasonló virágos szoknyára ruházol be, természetesen ne a szintén virágos felsővel hordd! És ha már kísérletezős kedvedben vagy, tessék berakni a tiritarka maxiruhát is! Jó lesz várost nézni, strandra, akár étterembe is ha megfelelő kiegészítőkkel használod.

Kiegészítők
Az ékszer témába nem kívánok belefolyni most, mert a skála igen széles, és a többi darab alapján biztosan el tudod dönteni, hogy mit szeretnél vinni. A cipőket illetően a legtöbb legyen lapos. Vigyél papucsot vagy szandált, de a zárt cipőről se feledkezz el! Ha kedved, gardróbod és pénztárcád engedni, rakj el egy tűsarkút is (étterem, buli...stb.). Bőven elég ha két táskát viszel - már a hatalmas bőröndön kívül - egy fekete "pakolósat" és egy kisebbet, ami városnézéshez, ebédhez megteszi. A színeket legyenek homogének: fekete, fehér, bézs, barna - ezek mindenhez passzolnak.

Kozmetikumok, miegymás
Alapozó. Ha nem szereted túlzásba vinni, akkor jöhet a színezett nappali krém, talán még kevésbé kártékony is. Az alapozást se vidd túlzásba, mert ha a jótékony anyag ráég az arcodra, annak maradandó nyomai lehetnek. Szempillaspirál. Ha fékevesztett strandoló vagy, csomagold a vízállót. Estékhez egy halvány rózsaszín szájfény bőven elég, ami minden szettedhez illeni fog. Ha nagy sminkes vagy, akkor egy 3-4 részes szemhéjpúder palettát is eltehetsz - itt is jöhetnek a földszínek (ja, meg a kreativitás).

Sampon, hűsítő testpermet, hajbalzsam, testápoló; a sort hosszan lehetne folytatni, csak rajtad múlik, mennyire akarod túlterhelni a bőröndödet. Ha semmiről sem vagy hajlandó lemondani, akkor válaszd a direkt utazáshoz gyártott mini kozmetikumokat (Rossmann és DM). Strandoláshoz törölköző, fürdőruha, naptej (!!!) és papucs. Ennyi bőven elég is.

Vésztartalék
És ha még mindig fér a bőröndödbe, bekészítheted a túlélőkészletet, amire általában szükség is van. Főleg ebben az idétlen nyári időjárásban. Tehát elő a 3/4-es ujjú fehér/szürke/fekete felsőddel, hozzá a kedvenc hosszú farmeroddal (legyen ami felvidít, ha az időjárás lelohasztott)! Egy vízálló zárt cipő, plasztik táska és esernyő. Már indulhatsz is!

Remélem segítségedre voltam! További szép nyarat és jó pihenést! Ha kihagytam valamit a listából, írd meg nyugodtan. :)

Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...