2011. január 7., péntek

Stílusikonok - és amit tanulhatunk tőlük

Mint minden évben, az amerikai Vogue most is összeállította a celebvilág 2010-es ikonjainak listáját. Nos, ha valakinek akkor Anna Wintour-nak és birodalmának lehet hinni, hiszen továbbra is ők a világ első számú divatmagazinja. Érdemes az első 10-et megnézni közelebről, és levonni a tanulságot 2011-re. Lássuk hát:

10. Kate Moss

Botrányai ellenére a divatvilág kitart mellette, és minden amit felvesz az egyszerű és stílusos. A divattervezővé is avanzsált modell tudja, hogyan keverje a stílusokat. Ezen a képen igazából nem tudom eldönteni, hogy a fekete bőrszoknyát dobta fel a szőrmestólával vagy fordítva történt az eset, de mindenképpen eredeti kreációt alkotott. Bátran merj Te is kísérletezni! Ha utcára nem is mersz kilépni, akkor otthon kérd ki egy (lehetőleg ízlésesen öltözködő) barátod/barátnőd véleményét, mielőtt beveted a szerelésed utcán is.

9.Julia Restoin-Roitfeld
Valószínűleg fogalmad sincsen, hogy kicsoda ez a hölgyemény. Nos nagyon sokáig ő sem tudta. Carine Roitfeld(a francia Vogue volt szerkesztője) lánya saját bevallása szerint 11 évesen jött rá, hogy édesanyjának köszönhetően a divatvilág kellős közepében él. És azóta hősiesen helyt is áll, megőrizve a páratlan párizsi eleganciát. A tanulság az, hogy merj igazi kifinomultságot vinni a stílusodba. (Zárójelben megjegyezném, hogy a fekete melltartó, fekete átlátszó csipkefelső azért még akkor is a NE Tedd kategóriába tartozik, na de a vörös szőnyegen mit nem lehet...)

8.Josephine de la Baume

A francia színésznő méltán kapta a "párizsi hercegnő" becenevet. Egyszerű színeket is, mint ez a magasderekú testszínű ceruzaszoknya, hihetetlen stílusossággal viseli. Pedig ha jobban megfigyeljük nincsen az öltözékben semmi trükk vagy polgárpukkasztás. Tanulság: akármi van rajtad, büszkén viseld, hiszen nem csak a ruha tesz Téged stílusosság, hanem Te is a ruhát!

7.Freja Beha Erichsen

Dán topmodell, aki 5 éves pályafutása alatt elérte, hogy egy a Chanel-divatház kifutóin folyamatosan ott lépkedhessen, valamint címlaplány lehet több országban is a Vouge-ban, ami egy modellkarrier csúcsát is jelenti. Nem az a jellegzetesen szép lány, de tudja, hogyan hozza ki magából a legtöbbet. A models.com "Top 50 Models Women" listáján idén, 2010-ben a 2. lett. Tanulság: nem szabad elkeseredni, ha nem a legjobb paraméterekkel áldott meg a természet, a lényeg, hogy összhangban önmagaddal hozz ki magadból amennyit csak tudsz.


6. Emma Watson
...és akkor mindenki Hermionéja hirtelen felnőtt, a Burberry-divatház arca lett, rövidre vágatta hosszú hullámos haját és hirtelen a figyelem középpontjába került. A drasztikus változtatás pedig jót tett neki és a karrierjének is. Magazinok és divattervezők figyeltek fel rá, és nem csak tanulmányai és páratlan önfegyelme miatt került címlapokra. Tanulság: változtatni sohasem késő! Ha nem is mered ilyen szinten bevállalni, kezdheted apróságokkal: egy új szín a ruhatáradban vagy a frizurádban, esetleg egy egészen gardróbtól eltérő ruhadarab, vagy egy vörös rúzs. A lényeg, hogy csináld! :)

5.Elisa Sednaoui
Elisa már dolgozott Diane von Furstenbergnek és a Chanelnek, részt vett a Diesel és a H&M kampányában, Karl Lagerfeld Pirelli naptárában pedig ő személyesítette meg Florát. Ezek mellett pedig volt már Victoria’s Secret modell is. Mindezt azzal a természetes olaszos bájjal érte el, ami láthatóan a fenti képen is körülveszi. Tanulság: néha tényleg csak a kisugárzáson múlik minden!

4. Edie Campbell

A mindössze 19 éves brit modell szintén Vouge-szerkesztő anyukával büszkélkedhet, tehát a divatot valószínű az anyatejjel együtt szívta magába. Mégis megmaradt saját stílusánál. Tanulság: a saját egyéniséged sose hagyd el, még akkor sem, ha a stílusod változtatni szeretnéd.

3.Carey Mulligan
A kislányos báj és az ártatlánaság megtestesítője. Öltözködésében előnyben részesíti a virágos nőies darabokat, hivalkodó szerelései szinte nincsenek. A rövid szőke színésznőtől megtanultuk: a romantika sohasem megy ki a divatból...szerencsére.

2.Angelina Jolie

Angelinát lehet szereti (példás anya, éhező országok nagykövete) és lehet utálni (mert azért mégiscsak elvette Brad Pittet), de szó nélkül senki nem megy el mellette. Hétköznapi szereléseiben maga a lazaság, a vörös szőnyegen pedig a végzet asszonya. És mióta Magyarországra költözött azt is tudjuk, hogy milyen normális maradt. Tanulság: talán öltözékben nem, de gondolkodásodban maradj meg egyszerű. Vannak ugyan azok az emberek, akik stílusosan lenézik a többi embert, csak mert azok nem birtokolnak talán olyan márkás ruhadarabokat amiket ők igen. Ne feledd, még mindig nem (csak) a ruha teszi az embert!

1. Alexa Chung
A maga "stréber" módján ennek a nőnek van érzéke ahhoz, hogy mi az ami örök klasszikus. Tipikusan az a fajta, aki megjelenik nadrágban a vörös szőnyegen, és nem fél a kissé maszkulin daraboktól. Tanulság: ha nem tudod mit vegyél fel, a fekete-fehér mindig tuti tipp lesz, valamint a fiús darabokat is lehet nőiességgel hordani.

A tavalyi ikonokat már megszavazták, és talán Te sohasem kötsz ki a Vogue "Legjobban öltözöttek" listáján, de ha leszűröd mindenből a tanulságot és alkalmazod, a környezeted még megszavazhat téged 2011-re! :)

Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...