2011. január 26., szerda

Tavaszi trendelőzetes

Igazából azért nem szeretem, hogy a divattervezés mindig egy évvel az ember előtt áll, mert mire oda érünk, hogy hordjuk, a kifutókon már megint egy másik szezon darabjaival találjuk szembe magunkat. Talán ez is az oka, hogy néha az fejemben (és gondolom a tiedben is) hatalmas a kavalkád, és azt sem tudom, most akkor mit kellene hordani.

Éppen ezért nem foglalkozom az írásokban soha azzal, hogy a nagy divatházak most éppen mit hoztak ki a 2011/12-es őszre és télre. Úgy gondolom, azzal segítek, ha azt mutatom be amire aktuálisan elkezdhetsz spórolni.

Az idei tavaszt megint nagyon várhatod, ha szereted a romantikus pasztell színeket, a virágokat, a csipkét és a cukorkaszíneket. Nagy vonalakban erről szól majd a 2011-es tavasz. De inkább beszéljenek helyettem a képek.

Cipők

A magassarkúak terén a platform még mindig hódít, talán ebben a szezonban ér csúcsára.(Nagyon kezd egyébként a régi "holdjárókra" hasonlítani". Ami újdonság, hogy a tűsarkak úgy tűnik egy időre elbúcsúztak tőlünk, és a vastag magas sarok vette át a stafétát, reméljük a biztosabb közlekedés fejében.
Lapos sarkúaknál erősödött a maszkulin hatás, ami az idei télen kezdett begyűrűzni a köztudatba. A púderrózsaszín és a csipke felsőrész pedig igazán nőiessé teszi. Igazi városban szaladgálós darab az ilyen. Aztán itt a saru elődje/utódja (?) magam sem tudom igazán mi volt előbb. Ez a lapos szandál azonban mindenképpen praktikus, és már a 70-es évek hippi vonulata is megjelenik benne. Nálam abszolút favorit.

Ruhák







 A melegnek mindig nagy slágerei a színes ruhák.Szinte mindegyiket passzintani tudnám a fent található cipőkhöz. Idén a non-figuratív mintákkal díszített darabok is megállják a helyüket, de a halvány színek is megmaradnak továbbra is. Az viszont megfigyelhető, hogy az A-vonal hangsúlyt kap mindegyik darabnál. A mellrésznél ezüst flitteres darab igazi ínyencség viszont, nagyon tetszik a különböző stílusú anyagok keveredése.

Felsők








Nem kell a felsőknél szerintem még egyszer elismételnem, hogy a halvány színek uralkodnak. Ami pluszban megfigyelhető, azok a rojtok, ami megint csak jellemzője az 1970-es évek divatjának. Nagyon egyedi szerintem még a szürke strasszos-szegecses cipzáros felsőrész is. Remélem több üzlet is forgalmazni fog hasonló darabokat.

Alsó ruházat


Élénkek és hangsúlyosak a színek a szoknyák és nadrágok terén is. ( Ezért kell a tavaszi öltözködésnél nagyon jól megválasztani, hogy mit mivel veszünk fel.) A szoknyákkal kapcsolatban még megjegyzendő, hogy a mini kevésbé kapós, helyette a térd és az alá érő szoknyák jöttek vissza a divatba, megint csak az előbb említett hippi vonulatnak (is) köszönhetően. Az élénk farmerekről pedig már tavaly is írtam, hogy elengedhetetlen darabok a jó időben.

Rövid körkép volt, de remélem hasznosnak találtad. Most már csak annyi a dolgunk,  hogy együtt várjuk a jó időt...:)
Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...