2011. február 11., péntek

Valentin-nap 2. rész

Ha már megtaláltad a megfelelő ruhát és kiegészítőket, nincs más hátra, mint hogy kitaláld milyen legyen a tökéletes smink. Megint csak 2 variációt találtam, egy elegánsabbat és egy hétköznapibbat, persze nyugodtan kísérletezhetsz bármi mással is.

Egy kis füst




A füstös smink tipikusan az a kategória amihez idő kell. Talán ezért, talán mert sokan úgy gondolják, hogy nagyon bonyolult elkészíteni, de nagyon sokan nem mernek neki állni. Ha eddig te sem mertél, akkor itt az idő, ha pedig nem ismeretlen számodra ez a stílus, akkor is finomíthatsz a technikádon. A profi sminkesek az én módszeremben biztosan belekötnének, de házilag elkészítve így a legegyszerűbb.

Amire szükséged lesz: 2 szemhéjpúderecset vagy egy két pólusú applikátor, puha fekete szemceruza, fekete szempillaspirál, egy halvány és egy sötétebb árnyalatú por állagú szemhéjpúder, alapozó, szempillaspirál. 

  • Először is alapozd le az arcodat. Ne csak összepacsmagold az arcod, az alapozás a smink egyik legfontosabb része. Akár kézzel akár ecsettel csinálod, úgy a legegyszerűbb ha apró pontokban felviszed az álladra, az arccsontod két oldalára, az orrodra valamint a homlokodra, majd ezeket a pontokat összedolgozod amíg a bőröd teljesen fel nem szívja és egyenletes színű nem lesz.
    Fontos! A szemhéjadat is alapozd le, hogy a színek jobban megmaradjanak később.
  • Ezután következhet a szem festése. Vedd a kezedbe a halványabbik szürke árnyalatot, és az egész szemhéjadat színezd be vele egészen a szemráncig. Ezután jöhet a sötétebb szürke mellyel csak a szemráncot satírozod. ( a szemránc a szemhéjad külső befelé ívelő része, a melyet ha kinyitod a szemed, igazából eltakar a szemgolyód. Következő lépésként az alsó szemhéjadat is színezd szürkével, a szemzugban a világos, kifelé haladva pedig a sötét szürkével.
  • A két szürke árnyalatot a színek találkozásánál kicsit satírozd összébb, hogy ne legyen éles az átmenet. Végül húzd ki a szemed alul, és a szemhéjad felső tövébe közvetlen a szempillák tövébe is húzz vele egy vékony vonalat. 
  • Ha remeg a kezed először szaggatott vonalat húzz és azt kösd össze, a végén pedig fültisztító pálcikával korrigáld. 
  • Végül két rétegben fesd ki spirállal a szempilláidat. Ha nem érzed soknak, még egy kis szájfényt is feltehetsz.

Natúr szépség


Ha nem szereted magadat erősen sminkelni, akkor válaszd a natúr változatot. Az alapozás itt is elengedhetetlen. A szemhéjadhoz válassz halvány bézs vagy elefántcsont színt, esetleg valamilyen krémszínű halványsárgát. Ezzel ugyanígy színezd az egész szemhéjadat, majd egy éppen hogy sötétebb halvány barnás színnel kontúrozd a szemráncot. Egy kis szempillaspirál, natúr szájfény vagy ajakbalzsam és már kész is vagy.


Ha kicsit mégis vadulni akarsz, akkor Heidi Klum sminkjét ajánlanám. Natúr szemek, de tökéletesen festett vörös száj. Egyszerű de mégis nagyon dögös.

Ezek persze csak az én ötleteim, tehát nem törvényszerű, hogy ezt válaszd, de ha mégis így döntenél, szerintem nem fogod megbánni. Előre is jó készülődést!

Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...