2011. szeptember 23., péntek

Mit vegyél, hogy ősszel (is) sikkes legyél?

Eltekintve attól, hogy tisztában vagyok vele, hogy az életben ezerszer nagyobb problémák vannak, mint a divat kérdése, úgy gondolom, hogy mivel ez egy divat blog (első sorban), így ejthetünk az őszi gardróbunkról néhány szót a "probléma" címszó alatt is.

Ha ugyanis nem vagy annyira járatos a trendek világában, igenis problémát jelenthet, hogy milyen darabokat lenne érdemes megvenni, ahhoz, hogy ha végig sétálsz az utcán azt olvasd ki a járókelők szeméből, hogy "na igen, ez divatos/csinos/ízléses...stb." Annál is inkább problémát jelent ez, mert szerény kis hazánkban aztán jól meg tudják bámulni az ember lányát, ha egy kicsit is eltér a "megszokottól". Tehát most már nem elég, hogy otthon legyen valaki a divatban (magazinbújás, divatblog írás/olvasás, kifutók elemzése...stb.) de a megszerzett információhalomból ki is kell tudni választani azokat a darabokat, amik utcára is tökéletesek. Na, ezt nevezem én  itt problémának.

Néhány bejegyzésből akár itt a blogon, akár más blogokon vagy weboldalakon már tisztába jöhettél az őszi trend színeivel. Ezek a szezonra jellemzően barnák, krém- vagy földszínűek többségüket tekintve.(Ez persze nem  Szentírás, hogy más színt fel se merj venni.) Ez tehát a kiindulópont, ha az őszi sikket el akarod kapni. A következő pontokban pedig sorra veszek néhány kulcsdarabot, ami szerintem megfűszerez minden megjelenést.

Telitalp
H&M
A telitalpú cipők újra nyeregben (divatban) vannak, és megkoronáznak minden szettet, még a legegyszerűbbeket is. Első látásra talán ormótlannak tűnhet a vastag talp, de a vékony cipőfűzők ellensúlyozzák ezt a hatást. Előnyük, hogy rengeteg helyre hordhatók (iroda, bevásárlás, baráti összejövetel) és passzolnak nadrágokhoz és szoknyákhoz egyaránt. Hátrányuk, hogy a telitalp csalóka lehet, hiszen "laposnak" látszik az egész, járni benne mégis olyan, mintha felhúztad volna a 10 centis tűsarkúdat. Az első lépésekkel tehát csak óvatosan!

Műszőrme
Deichmann
Orsay

Műszőrmével sok kifutón találkozhattál, ha végigböngészted már a nagy trendeket. A hullám elért mindenhova, így nálunk is megtalálható majdnem minden ruhadarabon. Legyen az mellény, csizma, félcipő, kabát vagy akár táska. A szőrme a mai napig a luxushatást érzékelteti, így akkor is jó választás ha ezt az életstílust szeretnéd tükrözni luxusösszegek kiadása nélkül.

Homogén színű ballonkabát
Orsay
Ha kifinomult és szofisztikált megjelenés, akkor kapucsínó színek és ballonkabát! Azt a nőt, aki egy ilyen darabban pompázik magabiztosnak, erősnek és függetlennek (nem utolsó sorban pedig roppant divatosnak) tartják. Ki ne szeretné ezeket a jelzőket magáénak tudni?

Barna nadrág
Tally Weijl

Tally Weijl
A kék farmer ugyan örök, de azért kiszorulni látszik az aktuális trendekből. Helyét felváltja a barna, ami farmerben és szövetnadrágban most egyaránt megtalálható. Ha unod a megszokott kéket, mindenképpen szerezz be egyet a barna akármelyik árnyalatából. Tipp: ha konzervatívabb vagy válassz szövetet, a hétköznapi sportos csajoknak viszont a farmer kötelező! Amennyiben nehezen passzintod össze a darabokat, akkor is a farmer változat a te "embered/nadrágod" mert bármilyen anyagú felső megy hozzá.

Kalap
H&M
A filckalap aztán tényleg az ősz legnagyobb meglepetése - legalább is számomra. Nagyon határozott stílus kell hozzá, és vigyázni kell vele, hogy milyen darabokhoz illesztjük. Ha szeretnéd kipróbálni, a legbiztosabb az, ha csupa szövettel hordod és lehetőleg szoknya vagy hosszú kabát szerepeljen a repertoárban. Úgy gondolhatod, hogy a 40+-os korosztálynak van ez előírva, de hosszú láncokkal és vagány fülbevalókkal ez az érzés kiküszöbölhető.

Kötött/pamut ruha
H&M
Egy ilyen, vagy ehhez hasonló darab tényleg minden őszi ruhatár kedvence. Multifunkcionális, tehát variálhatod randira, munkahelyre, iskolába, buliba és még sok más helyre. Hordhatod harisnyával vagy leggings-el (na, ehhez illik!), magassarkúval vagy lapossal. Hogy mit hozol ki belőle, azt csak Tőled függ!:)

Doboz táska
Springfield
Valahol minden nő táska őrült, ezért semmiképpen sem szerettem volna lehagyni a "bevásárló listáról". A doboztáskák világát éljük, ami már csak azért is jó, mert az elmúlt évekből biztosan nem sokunknak van, így eggyel több az indok egy új darab beszerzésére. Megtalálni benne ugyanúgy nem fogsz tudni semmit, de helyette bezsebelheted majd az elismerő pillantásokat.
_

Ez a blog már a kezdet kezdetén azzal a céllal született meg, hogy segítsen Neked is és mindenki másnak, hogy mindenki a saját stílusában megtalálja az éppen divatos és neki tetsző darabokat, anélkül, hogy tanácstalanul végig kéne próbálnia minden összeállítást amíg el nem találja a megfelelő és ízléses szetteket. Bízom benne, hogy ehhez a célhoz ezzel a bejegyzéssel is kicsit közelebb kerültem. 

Puszi: T

Képforrás: hm.com
                 store.orsay.com
                 tally-weijl.com
                 eu.spf.com 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...