2011. szeptember 16., péntek

Divatkörkép 2011 ősz/tél - Rebecca Taylor

Még mindig ősz elejét írunk, szóval nem érzem magam elkésve a divatkörkép többi részével, pláne ha azt nézzük, hogy a legtöbben most kezdjük beszerezni a vadonatúj őszi darabjainkat mert pénztárcánk, időnk vagy az időjárás most engedi. Nem elfeledkezve a Glamour-napokról, ami hamarosan a nyakunkon van, és jó ha elkezdünk már most tervezni (de erről majd egy következő bejegyzésben).

A lényeg, hogy találtam végre egy olyan tervezőt, aki megálmodta azt, ahogyan én képzelem az idei őszt! Tehát színesen, nőiesen itt-ott fodrokkal, illetve szőrmével tarkítva. A nagy divatházakat elnézve kicsit csalódott voltam, hogy senki nem tervezett ilyen darabokat - Rebecca Taylornak hála, ez az érzés már elpárolgott.

Rebecca
Mivel nem egy Louis Vuitton-ról vagy Versace-ról van szó, talán nem olyan ismerős neked a név, szóval a képek előtt néhány szó Rebecca-ról. A honlap profilja szerint kollekciói a városi, modern, szexis, vicces, hétköznapi nőt testesítik meg. Ihletet egyaránt merít a 60-as, 70-es évek világából, és a mai modern művészetekből valamint a szórakoztató iparból. Elmondása szerint, kreációi között minden nő megtalálja azt a darabot, ami igazán passzol gardróbjába. Nézzük hát, mit álmodott meg nekünk a mostani időszakra!






 A kollekció egyik jellegzetessége a derékra húzott vékony masnis öv - na persze, hogy belopták magukat a szívembe! - valamint a komor és élénk színek kontrasztja. Jellegzetes továbbá a térdig érő velúrcsizma és a szőrme is. Irodai és/vagy városi szettek legjobb barátai lehetnek ezek a darabok.
 A vékony harisnyát és szoknyát nem értem, mint őszi/téli kollekció-darabot, bár a kifutón biztosan nem volt olyan hideg, mint amilyen lecsap ránk akár talán holnap. Néha úgy tűnik, csak van hátránya annak ha a téli kollekciót tavasszal, a tavaszit meg ősszel mutatják be!
 Ha odavagy a rózsaszínért, akkor a szürkével párosított szetteket egyenesen Neked találták ki! Keverheted a szövetet akár tűpettyes anyagokkal is, biztosan sikkes leszel. Amennyiben azok táborába tartozol, akik rosszul vannak ettől az árnyalattól, inkább görgess tovább! :)
 Amitől én vagyok rosszul az a mindenféle mintás anyagok keverése. A felső még oké lenne, ráfogjuk, hogy patchwork - és akkor még igazán ötletes is - de a leopárdmintával nyomott nadrágot én kihagytam volna. Utcára semmiképpen sem szalonképes, és sajnos akármilyen szabad szellemű vagy öltözködés terén, ebben tutira kiröhögnek. Sajnos ez vagy Magyarország!
 Ezt a lenge ruhácskát is inkább egy nyári kollekcióba tenném, de a narancs cipővel való párosítás nekem nagyon tetszik.


 Itt a patchwork másik példája (na ugye, hogy lehet ezt ízlésesen is tálalni!) amit saját darabokból is könnyen utánozhatsz. A tiritarka szoknya ugye alapdarab, ehhez keress olyan egyszínű (!) felsőt, ami szoknyád valamelyik árnyalatával harmonizál, erre pedig kapj fel egy dzsekit/kardigánt ami a szoknyád egy másik árnyalatához passzol. Ugye milyen egyszerű? :)

 Személyes kedvencként tartom innentől számon a hosszú szürke szőrmebundát! A kékkel szuper hűvös hatást alkot, amit a szőrme anyaga remélhetőleg meleggel ellensúlyoz. Hmmmm....
 És itt a tuti szett, aminek darabjait biztosan megtalálod a hazai üzletekben. A királykék nadrág és kapucsínó színű szatén felső nagyszerű páros. Az egésznek pedig a sötét türkiz ékszer adja meg az extráját.( Az Orsay kínálata jutott hirtelen eszembe.) Nude cipővel hordd!


 Mini koktélruha és vastag szőrmekabát bármelyik őszi buliban meg fogja állni a helyét.
 A fodros szoknyáról megint csak az Orsay-ruhák jutnak eszembe, legalábbis a nyári kollekció partiruhái bővelkedtek benne. Megint csak nem őszi szett, de mindenesetre stílusos!



A vékony muszlin anyag és vastag kötött pulcsi kontrasztja szerintem nagyon édes, pláne a masnis övvel. Szívesen alkalmaznám, de szerintem olyan, mint a nyitott orrú csizma. Hidegben az alsóval lenne gondom, melegben meg a felsővel. Na, a nőknek semmi sem jó! :)

Nekem a ruhatár-alakítás minden szezonban gondot okoz, mert mindig kell valami új ötlet, egy új darab vagy valami extra. Idén szerintem a műszőrmét választom, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Ha neked is hasonló "gondjaid" vannak, sok sikert és kitartást hozzá! Remélem az írásaim tudnak kicsit segíteni benne. :)

Puszi: T

Képforrás: vouge.co.uk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...