2011. április 22., péntek

Hippi look a'la Rachel

Rachel hippi stílusa
Rachel Zoe lesz mindig számomra az a nő, akire öltözködés terén fel lehet nézni. Legelső kollekciójáról már írtam korábban (lásd: itt), most pedig azokat a darabokat szeretném ha látnád, amiket ő az idei tavaszra-nyárra javasol, amennyiben a 70-es évek hippi stílusa fogott meg az idei trendek közül a legjobban. Ha jól tudsz angolul, nyugodtan iratkozz fel a The Zoe Report-ra Te is, melyben mindig napra kész lehetsz a hollywood-i sztár stylist tanácsaiból, sőt, e-mailben kérdezni is lehet tőle. (Azt ugyan nem garantálom, hogy tényleg ő válaszol, én még nem kérdeztem.)

Ezek a darabok teljesen uralni tudják a ruhatáradat, és majd látni fogod, hogy olyan darabok vannak összeválogatva, melyek együtt nagyszerűen variálhatóak. Természetesen az általa bemutatott darabok itthon nem kaphatóak, de ha már régóta olvasod az írásaimat, akkor tudod, hogy koppintás céljából szeretem megmutatni azokat a "kincseket" amikre bukkanok.:)


 Az egyik kedvencem a kulcsdarabok közül ez a rojtos hasított bőr dzseki, ami nem csak a hippi, de a vadnyugati stílust is megtestesíti szerintem. A rojtos cuccok tehát zöld utat kapnak idén.
 Trapéz nadrágom egyszer volt életemben eddig, pechemre akkor éppen nem volt divatban, ezért iszonyatosan hülyén éreztem magam mikor mindenkinek "normális" nadrágja volt csak nekem nem. Hozzáteszem, hogy az életkoromat ekkor még egyjegyű szám jelölte. Ma már nem érdekelne, hiszen nem kell mindig úgy kinézni mint a többi ember, de akkor maradandó élmény volt. Bár lehet, hogy ezt a fazont most sem hordanám olyan sűrűn.
A kalapokkal az a baj, hogy nem mindenkinek állnak jól. Ez a darab egyébként nagyon ötletes a toll díszítéssel, tényleg képviseli ezt a stílust. Ha neked jól állnak a darabok, nyugodtan hordd őket idén (is), feltűnő leszel vele, de sikkes is egyben.

 Az ehhez hasonló nyakláncok Kleopátra korát juttatják eszembe elsőként és nem a hippikét. Ha valamihez, akkor egy tarka maxiruhához tudnám elképzelni, és csak úgy, mint egyedüli kiegészítőt. Nagyon hangsúlyos darab.
 Amint már írtam, rojtok minden mennyiségben. Az ilyen táskák hihetetlenül murisak, csak vigyázni kell, nehogy a rojtok vége belelógjon valahova, így ha leülsz valahol, érdemes egy plusz helyet igényelni ennek a táskának is. Egyébként az ilyen darabok is szinte mindenhez illenek. Persze a kis fekete ruha és a kosztüm nem tartozik a "minden" kategóriához ebben az esetben.
 Fejkendőt én még csak a Szex és New York mozifilmben láttam Carrie fején, valamint egyszer a Joy magazinban, utcán még nem. Fogalmam sincs, hogy hogyan lehet egy ilyen darabot megkötni, de szívesen megtanulnám.
 Ez a csizma is inkább western stílusú, mint hippi. Miniruhával vagy térdig érő szoknyával a legjobb párosítás, amik akár színesek is lehetnek, ebben az esetben nem kötelező a "legyen-rajtad-valami-barna" szabály. Ahhoz túlságosan egyedi darab az ilyen.
 Népi motívumos felsőkkel és blúzokkal nagyon sok helyen találkozhatsz idén is. Az ilyen lenge darabok mindig tökéletes társnak bizonyulnak, ha sietsz valahová és csak fel akarsz kapni valamit. Nyakláncot nem javaslok hozzá, vékony karpereceket viszont annál többet. Ha tetszenek az ilyen darabok, a Jeans Clubban nyugodtan nézz szét, minden szezonban behoznak hasonló darabokat.
 Ugyanez a helyzet a szoknyával is. Ez a horgolt darab nekem nem tetszik, de mint mintha hordható. Fontos, hogy ha színes-mintás a szoknyád, a többi ruhadarab ne legyen az. Mármint mintás, színes persze nyugodtan lehet.
 Az övhöz nincs különösebb hozzáfűzni valóm, a barna színek is szinte minden ruhához passzolnak, még egy hivatalosabb fehér inget is fel lehet dobni vele.
 A maxiruha már sokszor szóba jött nálam, mióta tavasz van. Továbbra is az a tanácsom, hogy próbáld ki!
 Biztosan észrevetted már, hogy az igazán kulcsdarabok, tavasszal is a barna árnyalatai közül kerülnek ki. A telitalp idén is nagyon menő, azzal azonban vigyázz, hogy a cipő orra ne kunkorodjon nagyon felfelé - ahogy például ennek a darabnak az orra - főleg, ha nem biztos a járásod benne. Elősegíti ugyanis a gyors orra esést.
 Egy a másik kedvencem, a spagettipántos virágos overall. Minden alkatú nőnek jól áll, akinek kell jótékonyan takar, főleg ha apró mintás. Nagyon praktikus viselet, kényelmes, és hihetetlenül nőies is.
 Ha még nem ejtetted meg a bikini-vadászatot, még elgondolkozhatsz, hogy beruhához egy ilyen darabra. Mondjuk elég, ha a virágos mintánál maradsz, a Bridget Jones-féle bugyit szerintem kihagyhatod.
Íme amivel minden szettet meg tudsz koronázni: a napszemüveg. A "dívás" keretek nagyon kelendőek idén, és ha megfelelő szűrővel el van látva, akkor egészséges is, hiszen minden oldalról takar, és nem engedi a napfényt be. Zoe kisasszony sem véletlenül teszi le a voksát mindig egy ilyen darab mellett.


Napszemüveget már szereztem be idén, de az az overall azért izgatja a fantáziámat. Egy csipetnyit szerintem mindannyiunk lehet hippi, nem kell az egész ruhatárat átalakítani hozzá. Valamint nem árt szétnézni nagyanyáink szekrényében, gyanúsan átültethető lesz egy-két darab. Jó kutatást!

Puszi:T

Forrás: rachelzoe.com

1 megjegyzés:

  1. jajj ilyen csodás bőrdzsekid van? mert ha igen, és megunod, nyugodtan szólj, és megveszem tőled :) vagy tipp hogy hol lehet ilyet kapni? üdv: ribizli

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...