2010. május 15., szombat

Latexőrület 1x1

Május közepe is eljött na nem úgy ahogyan vártuk (felhőszakadással és villámlással), de legalább a hőmérséklettel nem nagyon adódtak már gondjaink. Sokan nagy bátran elő is kapták cicanadrágjukat, ami engem megint csak arra késztetett, hogy szörnyűlködjek egy sort azon, hogy hiába van egy éve divatban ez a darab, még mindig nem tudjuk, hogyan is kell helyesen hordani.


Most akkor leggings vagy cicanadrág?

A Tedd/Ne tedd kérdések előtt azért jó ha tisztázod Te is magadban, hogy a két szó között igenis van különbség. A női magazinok és internetes fórumok legtöbbjén a két szót egymás rokonértelmű kifejezéseként használják, talán senkiben nem merült fel a gondolat, hogy talán nem egy és ugyanaz a kettő.

Anyagukat tekintve nem is, hanem inkább hosszukban rejlik a különbség. A cicanadrág a régen férfiak által viselt jégeralsó tovább gondolásaként született meg. Ezek azok a darabok melyek a térded alá érnek egy kicsivel, de nem tovább. Míg leggingsnek azokat a darabokat hívjuk, ami egészen a bokánkat is betakarja.És akkor most jöjjön az, hogy mit, mivel és hogyan...

Nagyon sok nőn látom a fogalombeli zavart, és most nem csak a hosszbeli különbségekre gondolok. Jegyezd meg te is jól, hogy attól, hogy benne van a nevében hogy cicaNADRÁG az még nem azt jelenti, hogy hordhatóak ezek úgy, akár egy farmer vagy vászongatyó. Ha ebből indulnánk ki akkor a harisnyaNADRÁGOT is hordhatná mindenki natúrban. Kicsit erős lenne nem...?



Szóval Téged is szépen kérlek ha eddig netalántán így hordtad: NE. Olcsó fogás és egyáltalán nem vicces. Pláne ha vastag övet is viselsz hozzá (lásd a képen fenn), ami még a fenekedet is jobban leszorítja.

A másik: nem először írom már le, hogy attól még hogy valami kapható a méretedben, még nem biztos hogy jól áll. A második szabály a cicandrágokkal/leggingsekkel kapcsolatban mindenképpen az, hogy mérlegelj. Ha nem áll jól - akármennyire nagy divat - fájó szívvel, de válj meg tőle. (És nem azért írom, hogy bárkinek az alakját vagy súlyát kritizáljam, egyszerűen csak mindenki saját érdekében fogadja meg).


"Hogyan?" alapszabályok







  • Anyagát tekinte, felejtsd el utcára a csipkés és fodros anyagokat. Válassz inkább farmert, latexet vagy pamutot.
  • Estélyik, koktélruhák és maxiruhák mellé szigorúan tilos cicanadrágot húzni. (Egyes nyári ruhák alá megengedett, de az anyagot,fazont és színt nem árt egyeztetni.)
  • Akár cicanadrágot, akár leggingset választasz, figyelj a hosszra: a sípcsontközépig érő darabok vékony bokát követelnek maguknak.
  • Ha rövid a lábad, kombináld magas sarkú cipővel. Igaz a balerina minden fazonú darabhoz passzol.
  • Szigorúan tilos kivillanni a fenéknek! Amint már említettem ezek nem nadrágok. Éppen ezért tunikával, ingruhával, vagy más hosszított fazonú felsővel hordd.

Remélem hogy tudtam ebben most segíteni Neked vagy talán más ismerőseidnek akikről tudsz, hogy így viselik ezt a ruhadarabot. Én figyelmedbe ajánlom Neked is és mindenki másnak akinek gondja volt eddig ezzel.


Puszi:T

2 megjegyzés:

  1. nagyon jó cikk^^ szerintem sok embernek segítettél vele xD

    VálaszTörlés
  2. köszönöm:) remélem hasznára válik majd mindenkinek aki olvassa

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...