2010. február 24., szerda

Új kedvencünk: a batikolás

Tavaly a tervezők a 80-as évekhez nyúltak vissza, idén úgy néz ki még ennél is visszább forgatták az idő kerekét. Reneszánszát éli ugyanis a hippi stílus szofisztikált változata ezen a tavaszon, melyet nem is tudok máson keresztül bemutatni, csak az Anna Molinari tervezte Blumarine-kollekció legújabb darabjaival.

A színek szinte vibrálnak, és azt a hatást nyújtják, mintha teljesen mindegy lenne, hogy milyen színeket hozol össze a ruhádon. Az anyagokon érezni lehet a tavasz adta könnyedséget, szinte már a napsütést is magadénak tudhatod(amire remélhetőleg nem is kell már sokat várni). Nekem személy szerint nagy kedvencem ez a stílus, pláne idén. A batikolt darabok ugyanis szinte minden eseményre tökéletesek, legyen az iskola, munkahely vagy akár egy tavaszköszöntő koktélparti. Azt azért mindig tartsd szem előtt, hogy több batikolt darab( főleg eltérő színekben) ne legyen rajtad, mert túlzott cirkuszi hatást keltenél vele. A cél igaz az hogy észrevegyenek, de ne bármi áron.Ha nem szeretnél egyből konkrét ruhadarabokkal kezdeni, akkor elég ha egy ilyen típusú sállal vagy övvel dobod fel az outfited.


Batikolt darabokat idén könnyen beszerezhetsz, a New Yorker és a Promod üzletei például biztosan tudnak neked megfelelő darabot kínálni. Ha nincs a közeledben egyetlen üzlet sem és/vagy nem szeretnél vagyonokkal hódolni ennek a visszatérő divatirányzatnak, akkor választhatod a kreativitást.


Nagyon sokan ugyanis saját kézzel készített batikolt darabokat hordanak. Nincs ehhez másra szükséged csak valamilyen fehér pamutanyagra (lehet egy sál vagy egy rövidujjú póló kezdetnek), textilfestékre, türelemre és időre. A minták elkészítéséhez be kell még szerezned némi spárgát - nem a zöldséget:)


Ezután el kell döntened, hogy milyen típusú mintákat szeretnél viszont látni magadon. A következő technikákat megtalálod a http://www.sulinet.hu/altisk/ugyeskedo/batikolas.html honlapon, ahol további tippekket is olvashatsz, például azzal kapcsolatban, hogy mit tegyél ha az anyag ereszti a színét...stb.


Ha kedvet kaptál ehhez a stílushoz már csak rajtad múlik, hogyan dobod fel velük a szerelésedet. Sok szerencsét hozzá!:)


Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...