2011. november 22., kedd

Irány a szépségrehab!

Elég rendesen beköszöntött az ősz, egyre többet fagyoskodunk az utcán, ezért időszerűnek érzem, hogy ejtsünk néhány szót arról, hogyan előzzük meg, hogy heteken belül úgy nézzünk ki, mint egy hóember. Az ősz és a közelgő tél ugyanis teljesen leharcolja minden évben az ember lányát - nem beszélve arról, hogy ebben az időben  legtöbben teljesen hullának érezzük magunkat, és ha nem vigyázunk, úgy is fogunk kinézni. Íme néhány tipp, hogy akkor is csillogj, mikor körülötted minden szürkébe borul.
Arcbőr
Odakint dermesztő hideg, bent szaharai hőségre felfűtött szoba, te pedig nap nap után a kettő között ingázol, ami  egyértelműen nem tesz jót a bőrödnek. Nem csoda, ha az arc hajlamos ilyenkor a szárazságra, gyulladásra és piros foltokra. Ilyenkor is nagyon fontos az arcradírozás, hiszen az elhalt hámsejteket el kell előbb tüntetni, hogy a jótékony hatású krémek felszívódjanak. Ezért mindenképpen iktass be heti egy peeling-et az arcápolási rutinodba, viszont 2-nél többször ne alkalmazd.

Szerezz be hidratáló krémet! Mivel ez a hideg időben is csillogó bőr alapja, ne sajnáld rá a pénzt, és ruházz be egy olyanra, amely antioxidánsokban gazdag. Pontosabban fogalmazva tartalmazza a következőket: A - C és E-vitamin, szőlőmag- és gránátalma kivonat (nézz szét az Avon termékei között!), valamint olívaolaj. Legyen benne mindenképpen szilikon is, mert ez teszi selymessé a bőrödet. A krémet ne masszírozd, hanem csak finoman ütögesd az arcodba, így sokkal hatásosabban fog majd felszívódni. Természetesen fontos a rendszeres használat!

Ajkak
Érdemes tudni, hogy ajkainkon legvékonyabb a bőr: 50-70%-kal, mint más területeken, így fokozottabb odafigyelést igényel. Sajnos én is hajlamos vagyok a kiszáradt számat folyamatosan újra és újra nyalni, bízva benne, hogy egyszer talán valami csoda történik, és nem fogja még jobban kiszárítani.  Ha puha ápolt ajkakat szeretnél, váltsd le a rúzsodat egy hatékony ajakápolóra és minden alkalommal azzal kend be, amikor késztetést érzel rá, hogy a nyáladdal tovább rontsd a helyzeten. Ha függője vagy a rúzsoknak és szájfényeknek, akkor válassz színezett verziót - a meggyes Labello például teljesen olyan hatást nyújt, mintha gyümölcsös szájfényt viselnél.

Ha menthetetlen a helyzet, lefekvés előtt kend be a szád mézzel és hints rá kristálycukor darabkákat. Hagyd rajta 10-15 percig, majd egy tiszta fogkefével óvatosan radírozd le az elhalt darabkákat.

Kézfej


Ha valaminek, akkor a kezednek aztán tényleg állandó hidratálásra van ilyenkor szüksége. Állandóan krémezd a végtagokat. Rózsa- vagy muskátliolajból adagolj pár cseppet egy adag testápolóhoz és azt használd, vagy szerezz be egy apró tubusos kézkrémet és állandóan tartsd magad mellett. ( Az Essence kézkrémei tökéletesen erre a feladatra, de számtalan másikat találsz még a drogériákban).

Haj
Az üvöltő szeleken és a túlfűtött szobákon kívül a hajadat még a túlformázás terhe is sújtja is ebben az időben. Mivel hideg van, a szabad levegőn sem száradhat, az állandó hajszárítózás pedig nagyon megterheli, és akkor a sapkáról még nem is beszéltem.

Először is fontos, hogy szabadulj meg a formáz szerek tömkelegétől. Keverj össze egy evőkanál szódabikarbónát egy evőkanál samponnal és azzal moss hajat. A szódabikarbóna ugyanis eltávolítja a lerakódott kozmetikumokat is a fejbőrről, anélkül, hogy tönkretenné a festést vagy a hajszálakat. Viszont mint minden másnál, a szódabikarbónát itt sem szabad túlzásba vinni, havonta minimum 2x alkalmazd!

Ezután jöhet a hidratálás. Keverj össze joghurtot, egy evőkanál olívaolajat és egy tojássárgáját, majd a masszát kend a hajadra. Hagyd hatni 25 percig, utána mosd le. Hogy még fényesebben ragyogjon a hajad, az utolsó öblítést hideg ecetes vízzel végezd.

Mindenképpen több időd kell majd magadra szánnod az elkövetkező hónapokban, de a végén elmondhatod majd, hogy rajtad aztán semmilyen időjárás nem fog ki. Ugye, hogy megéri? :)

Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...