2010. június 2., szerda

Így viseld: Neon

Nem tudom, hogy Te hogy vagy vele de én még nagyon nem érzem a nyarat, és az sem érdekel, ha mindenféle kitörő vulkán tehet erről, egyszerűen megőrít ez az időjárás. Éppen ezért örültem meg nagyon mikor tudomásomra jutott, hogy a 80-as évek divatja még mindig képviselteti magát: most éppen a neon színeivel.

Első olvasatra talán azt gondolod, hogy köszi azért azt nem. Én legalább is úgy voltam vele, hogy eszem ágában nincsen paradicsommadarat csinálni magamból egy újabb begyűrűző idióta divatirányzat miatt. Aztán jobban beleástam magam a témába, és egészen megtetszett....


Nekem már attól jobb kedvem lesz, ha a két fenti képet szimplán csak bámulom. Nem arra buzdítalak, hogy ezeket a színeket ilyen mennyiségben szerezd is be, de a divat oltárán talán annyit áldozhatsz Te is (velem együtt), hogy 1 vagy egye fene 2 darabra beruházol. Persze, csak ha tényleg úgy érzed, hogy a harsány színek passzolnak az egyéniségedhez.

Hogyan hordd?

Természetesen joggal gondolod, hogy azért ilyen harsány színeket hordani kockázatos dolog lehet, mert könnyen túlzásba eshetsz vele. Itt van néhány tipp ami segíthet:

  • Egyszerre ne viselj 2 harsány színnél többet! Lehet ez a kék, narancs, zöld, pink, sárga bármilyen párosítása, hiszen a neon árnyalatok közül mindenhogyan passzolnak egymáshoz.

  • Tompítsd a színek hatását egyszerűbb és semlegesebb színekkel. Ilyen a fekete, a fehér, de a bézs vagy khaki színek is szóba jöhetnek.

  • Figyelj a kiegészítőidre! Bőven elég ha ezekből egy neonszínű darab van rajtad. Ha még csak kísérletezel ezekkel a színekkel akkor lehet csak a kiegészítőd ilyen stílusú. Például egy semleges színű ruha egy neon övvel garantáltan jó helyre irányítja a figyelmet.

  • Ezen a nyáron a neon színű ruhákban elbűvölő lehetsz. Ezekhez azonban egy egyszerű saru és/vagy egy szolid ezüst ékszer bőven elég.

  • Kiegyensúlyozottabb hatást érhetsz el, ha a neon szín(eke)t az arcodhoz képest minél lejjebb viseled.Legjobb, hogyha olyan helyet választasz, ami az alakodnak a legelőnyösebb - úgyis minden szem oda tapad majd.

  • Ha egyenlőre nem érzed a magadénak a stílust, de szeretnéd kipróbálni, használd a körmeiden!

A fentiekben leírottakból gondolom kilogikáztad a "Ne tedd! listát" ezzel az irányzattal kapcsolatban. Jobban belegondolva elég ha azt szem előtt tartod, hogy a kevesebb itt mindenképpen több. Kevés harsány szín, kevés kiegészítő.

"Ne tedd" kategória

Ha sikerült kedvet csinálnom ehhez a stílushoz, kezdj el bátran játszadozni a színekkel. A kedved mindenképpen jobb lesz. És hátha még a nap is kisüt...:)

Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...