2010. június 17., csütörtök

Tarol a stréber divat?

Nyugaton csak egyszerűen úgy nevezik: geek style. A "geek" elnevezést eredetileg a számítógép előtt ülő kockákra használták, de ha mindenből lehet divatirányzatot csinálni, hát ezt is megoldották. Először leginkább a férfi divatba gyűrűzött be ez a stílus (gondoljunk csak Tom Ford divattervezőre, vagy Justin Timberlake-re), de a nőket is megcélozza.


Férfiak

Stílusuk jellemzői közé tartoznak a régen csak szódásszifonnak csúfolt hatalmas fekete keretes szemüveg, kockák(mármint a minta), élére vasalt ingek és a tornacipő.


Továbbá ahogy a fenti képen is látszik, jöhet még a csokornyakkendő, a kockás nadrág, illetve a kárómintás mellény, amit ing felett hordanak leginkább.
Élő példa erre, a hatalmas sikernek örvendő amerikai sorozat, a Gossip Girl (magyarul: A pletykafészek) egyik üdvöskéje, a Chuck Bass-t alakító Ed Westwick. Egyébként szerintem ő az a típus akinek még jól is áll.

Ugyanezt a stílust képviseli Mark Zuckerberg, a Facebook 26 éves alapítója is. A stílusjegyek ugyan nem különíthetők el rajta egyértelműen(kockás ing helyett garbót visel, a tornacipőt pedig kertipapucsra cserélte) de abban azért egyetérthetünk, hogy ő aztán egy igazi kocka...

Mark Zuckerberg
Ed Westwick





























Nők
Női vonalon is jöhet a szemüveg, az ing, bevállalósabbaknak nyakkendő. Akik pedig igazán a magukénak érzik ezt a stílust, azok a rövid kislányos szoknyákkal és a natúr szem - erős piros rúzs párosítással játszhatnak.





















Ha ezt a stílust választod:
  • Győződj meg róla, hogy a szemüvegkeret, amit választasz illik-e az arcformádhoz.
  • Légy kreatív és egyedi! Ezt a stílus keverheted más irányzatokkal, mint a emo, hippi, indie vagy a bohó stílus.
  • Anyagban válaszd a szövetet, ezt könnyen passzinthatod a ruhatárad más darabjaihoz.
  • A szoknyád ne legyen hosszabb mint térd alá érő.
  • Kockás inghez semleges színű nyakkendőt vegyél.
  • Bármilyen típusú ékszer rendben van (arany, ezüst, műanyag, karika, karperecek, nyakékek...stb)
  • A cipőd ne legyen magas sarkú és/vagy talpú.


És végezetül rábukkantam egy igazi ínyencségre csakis és kizárólagosan hiperkockáknak:
Nem Prada vagy Louis Vuitton, de mindenképpen eredeti. A kérdés: létezik ember a Földön, aki azt tényleg hordja? :)
Puszi:T

U.i.: amennyiben megtetszett az oldal lájkold az oldal Facebook-profilját is, hogy mindig értesülhess a legújabb divateseményekről- és tippekről :)

2 megjegyzés:

  1. ilyen taskam van csak feherben (:

    VálaszTörlés
  2. akkor megkaptam a választ a kérdésemre :) Magyarországon szerezted be vagy külföldön? Hétköznap hordod? Mindenképp nagyon ötletesnek tartom, kíváncsi vagyok milyen lehet élőben:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...