2010. április 4., vasárnap

Leáldozóban a kóros soványság?

Ez a kérdés szerintem Téged is ugyanúgy foglalkoztat, mint akármelyik nőt ezen a földön legyen az kerekdedebb vagy éppen egészen vékony. A média ugyanis napjainkra elérte célját: még a legkevesebbet nyomó lányok is elégedetlenek önmagukkal, a náluk egy picit több kilóval rendelkezőkről nem is beszélve.

2007-ben a volt amerikai topmodell, Tyra Banks szólalt fel e mélyen gyökerező sztereotípia ellen, mégpedig saját showműsorában, ahol igen velősen megfogalmazta gondolatait:

"Azt üzenem nektek, akik bárkit - közismert vagy ismeretlen nőket, feleségeket, akiket a férjük is ezzel aláz, vagy kislányokat, akiket az iskolában amúgy is csúfolnak – kicikiztek a súlyuk miatt: csókoljátok meg a kövér seggem”

Tyra gondolatai a nagyérdemű közönség körében már akkor sikert arattak, hiszen rengeteg nőnek nyújtott vigaszt ezekkel a szavaival. 2010-re azonban úgy néz ki eljutott az üzenete a címlapokra is. A New York magazin mostani számának címlapján ugyanis a koránt sem csontsovány Christina Hendricks szerepel.





A magazin úgy tűnik elindult a kóros soványság ellen kampányolók útján, mindannyiunk nagy örömére. Elődje a V magazin már januárban kerekdedebb modellekkel kampányolt, megmutatva, hogy a természetes azért mégis csak sokkal szebb.











Modelljeik sem piszkafa testű, szinte eldönthetetlen nemű, üres tekintetű modellek, hanem olyan nők, akiket bármely férfi szívesen tudna a maga oldalán.

Remélem hogy ezeket a kapmányokat még sok hasonló fogja követni, és végre minden nő megérti, hogy nem szükséges mániákusan hasonlítani a kifutók angyalaira. Ehhez csak annyit fűzök hozzá, hogy merj Te is önmagad lenni akárhogyan nézel ki!:)

Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...