2010. április 21., szerda

Íme a tavaszi sminktrend

4 hónap alatt átrágtuk már a legújabb színeket, a most divatba jött anyagokat, szoknya és nadrágfazonokat, de hogy hogyan is sminkeljünk idén arról még nem esett szó. Nagy szerencsénkre idén is eldönthetjük, hogy mennyire vagyunk bevállalósak, de ha egyáltalán nem még akkor is divatosak leszünk. Jó hír ugye?

Csak természetesen!

A konzervatívak kedvenc trendje - a természetesség - úgy tűnik nagyon is visszatért. Még a legnagyobb divatházak is újra tervezték a kedvéért a palettájukat. A rafinéria benne az, hogy mivel natúr színekből állnak első látásra könnyű velük dolgozni, de amint neki állsz látni fogod majd, hogy azt elérni, hogy sminkkel is úgy néz ki mintha úgy születtél volna... nos nem éppen a legkönnyebb feladat. Persze csak akkor ha azt akarod hogy ne látszódjon hogy sminkelve vagy.

(Chanel: Les Impressions kollekció)


Azért Chanel termékeken mutatom meg a mostani trendet, mert személy szerint elfogult vagyok a divatházzal szemben, de persze ez nem jelenti azt hogy olcsóbb árkategóriás márkákkal nem leszel meseszép. (Ez a márka egyébként hihetetlen jó minőségű mind körömlakkjait, mind szemhéjpúdereit tekintve. Életedben legalább egyszer ruházz be valamire tőlük)


Merészeknek

Ha Te is úgy gondolod azonban, hogy a napsütéshez és színes ruhákhoz csakis szivárvány és neon színek dukálnak, akkor idén neked is igazad van. Persze ezekkel a termékekkel nehezebb dolgozni, de ha jól eltalálod a szem - és bőrszínedhez leginkább passzoló palettát, akkor igenis csodákat művelhetsz.

(Chanel: Les Pop-Up kollekció)

És egy kis segítség, az árnyalatok kiválasztásához:

Zöld szem -> A szemkihúzó színe: Lila, vörösesbarna, szürkésbarna.
A szemhéjpúder színe: sötétlila, mályva, halvány bíbor, meleg ibolya, sárgabarack, keki, arany, ezüstszürke, aranybarna, szürkésbarna

Kék szem -> A szemkihúzó színe: szürkésbarna, melegbarna.
A szemhéjpúder színe: réz, téglavörös, aranysárga, meleg barackszín, szürkésbarna, melegbarna, királykék.

Barna szem ->A szemkihúzó színe: sötétszürke, mályva, szürkésbarna, élénk barna.
A szemhéjpúder színe: arany, réz, mahagóni, borostyánsárga, bíbor, sárgabarack, keki, sötétszürke, halvány kék, halvány lila.

Szürke szem ->A szemkihúzó színe: sötétbarna, sötétszürke.
A szemhéjpúder színe: téglavörös, réz, sötétszürke, hűvös barna, aranysárga, lila, barackszín, fűzöld.

Jó szórakozást kívánok kísérletezés közben. És ne feledd a sminkben az a jó, hogyha nem sikerült, percek alatt letörölheted és kezdheted elölről...:)

Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...