2010. március 3., szerda

Cipődivat 2010 tavasz

Mert a gyémánton kívül ugyebár tudjuk, hogy egy nő másik legjobb barátja a cipő. Így március elején pedig már körvonalazódhatott Benned is hogy körülbelül milyen színeket, és anyagokat szeretnél idén viselni. A divatos ruhákhoz pedig hasonló cipő jár. Összegyűjtöttem, hogy az idei szezonban miből is élünk.



Nyári csizma

Egyenlőre még csak a divatvilág előszobájában jár- legalább is itthon- ez a számomra mai napig rejtély csizmafajta. A képen látható darabra még azt mondom, hogy fel tudnám venni, de vannak vastagabb anyagból is darabok.

A lényege a fazonnak persze az elől nyitott orr-rész, és a szabvány csizma-szabásvonal. Arra viszont nem jöttem még rá, hogy hidegben hordható ( mert akkor a lábfejed lefagy benne) vagy melegben (amikor a csizma anyagja miatt belesülsz). Egy a biztos: a harisnya, zokni felejtős hozzá és egyáltalán nem mulatságos.

Platform - 2. felvonás
Jó hír az alacsonyabbaknak, és mindenkinek aki nem bír nagyon magas sarkakon tipegni: a platform marad divatban, csak kicsit az időjáráshoz igazítva. A lábfejed nem hajlik meg benne annyira, mintha a jó öreg 10 centiset választanád, de azért nem árt az óvatosság meredekebb terepen.
Nekem a platform nyári változata sokkal jobban tetszik, mint az őszi bokacipővel kevert darabok. Úgy tűnik, ez most alapdarab lesz rengeteg ruhatárban.






Platform No.2

Ebből a fajtából is rengeteg darabot láttam már az új kollekciós darabok között. A platform maradt, csak éppen az anyag változott: a tervezők fára illetve parafára is voksoltak az idén.
A felsőrész stílusban pedig úgy passzol az alsóhoz, hogyha anyagból készül.
A hátrányát abban látom, hogy nagyon időjárásfüggő, hiszen nyirkosabb sarasabb időben viselhetetlen. Fazonját tekinte maxiruhákhoz vagy farmersortokhoz ajánlanám.

Telitalpú
Tavalyi szezon óta egyre jobban hódítanak a telitalpú cipők is. Első ránézésre nagyon kényelmesnek tűnnek, viszont vigyázz vele, mert a járás már más kérdés. Igen nagy hátulütője a cipő kiképzésének, hogy amint felveszed, az egyensúlyérzéked elszáll. Ezért egy kicsit oda kell figyelni, nehogy a bokád hirtelen kibicsakoljon. Egyébként tényleg nagyon kényelmesek.






A kígyóbőr-hatás

A leopárd minta mellett a kígyó a másik állat, mely mostanában igen nagy figyelmet harcolt ki magának divatfronton. Nemcsak táskán jelenik meg újra, hanem a cipőn is. Általában merészeknek ajánlják, de én azt mondom, ne fejezd be ezt a szezont úgy, hogy nem szereztél be egyet. Aztán majd zsebelheted az elismerő pillantásokat.


Háló
Be kell, hogy ismerjem, ez a stílus nekem egyáltalán nem tetszik, főleg nem ebben a színben. Farmerhoz és egy fehér felsőhöz mondjuk tökéletes passzintás, de eléggé kötött a stílusa ennek a cipőnek. Persze akinek tetszik, nyugodtan hordja ezt a kicsit futurisztikus darabot is bátran.











Azt hiszem, kedvcsinálónak ennyi elég is volt, csak vigyázz, ki ne fuss a keretedből idő előtt:)
Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...