2010. március 23., kedd

5 lépésben a hibátlan stílusért

Szerintem nincs az a női lélekkel megáldott lény a Földön (szándékosan fogalmaztam így) aki életének valamelyik szakaszában ne kereste volna kétségbeesetten a saját stílusát. Elsőre azt gondolnánk, hogy ez nagyon egyszerű, de Hollywood az élő példa rá, hogy ez nem mindig igaz.


Nemrégiben egy külföldi divathonlapon találkoztam azzal az 5 lépéssel, ami mindenkinek megkönnyítheti a dolgát. Gondoltam megosztom most Veled:


1. lépés: Találd meg saját jellegzetességeid!


A legfontosabb lépés, hogy saját személyiségeddel tisztában legyél. Nézegess divatmagazinokat, kirakatokat, divatoldalakat a neten vagy egyszerű könyvillusztrációkat. Ezután írj listát azokról a ruhadarabokról, színekről, anyagokról amelyek a legjobban tetszettek. Kérdezd meg magadtól, hogy inkább a trendibb darabokat szereted hordani vagy a klasszikus stílus áll hozzád közelebb(farmer, póló, kardigán...stb.)Ennek a tisztázásával máris közelebb kerültél a célhoz.



2. lépés: Nézd át a gardróbod!

Miután nagyjából letisztáztad önmagadban, hogy milyen típusú ruhák jönnek be Neked, nézd át a ruhásszekrényedet, és nézd meg melyik darabok azok amiket igazán szeretsz hordani( ezek mutatják a stílusodat). Ezután jön a nehéz rész: meg kell húznod a határt egy ponton és megszabadulni minden olyan darabtól melyek nem esnek az általad felvázolt kategóriába - valószínűleg ezeket úgysem hordod olyan sűrűn.



3. lépés: Bizonyosodj meg róla, hogy a ruháid jók rád!

Persze azt mindenki észreveszi, ha az adott darab már nem jön fel rá vagy túl nagy. Itt inkább azon van a hangsúly, hogy a ruhád mennyire előnyösen mutat rajtad. Ruháid ne legyenek szűkek, vagy nagyon bők. Utóbbi egyébként is slamposságot sejtet. Vedd figyelembe tested előnyös részeit illetve azokat is amiket nem szeretnél hangsúlyozni. A számodra előnytelen ruháktól -akármennyire szépek- meg kell szabadulnod.


Ebben egyébként különböző sztárstílusok is segítségedre lehetnek. Igaz őket stylist öltözteti a nagyobb eseményekre, de az apró trükköket ellesheted.



4. lépés: Válaszd ki a színeidet!


Ez egy viszonylag egyszerű lépés, mert mindenkinek vannak kedvelt és kevésbé szeretett színei. Miután megvagy ezzel, az árnyalatokat is figyelembe kell venned, melyek illenek a bőr, szem, illetve hajszínedhez. Erre időt kell szánnod, mert csak saját magadon fogod érezni, hogy mennyire passzol hozzád az adott színárnyalat.


5. lépés: Vágass egy nagyszerű frizurát!



Minden embernek a haja az egyik legfontosabb kiegészítője. Megint csak figyelembe kell venned, hogy milyen hossz tetszik neked, illetve, hogy az elképzelt haj jól áll e az arcformádhoz. Fontos! Olyan frizurát vágass magadnak, melyet te is el tudsz készíteni és akkor is jól néz ki ha te állítod be, nem a fodrász.

További sok sikert a divat útvesztőjéhez, remélem valamennyire megkönnyítettem most a dolgod.


Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...