2010. március 12., péntek

USE unused

Eddig csak kedvenc külföldi divatházainkról írtunk Neked, de a magyar tervezőtrió mostani 2010-es tavaszi kollekcióját látva hirtelen indíttatást éreztem arra, hogy közelebbről megismertesselek Téged is ezzel a nagyszerű gárdával.



USE unused

A magyar divatmárka 2004-ben jelent meg mikor a három tervező; Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András kifutóra vitték akkori ősz/téli kollekciójukat. Indulásukkor egy finnországi különdíjat, valamint a londoni Cumulus Fashion Tour első díját zsebelték be, melyet a nőkről alkotott innovatív gondolkodásuknak köszönhettek első sorban. Ezután elnyerték a Hungarian Fashion Awards " év fiatal divattervezői" díját is.

2005 tavasza óta rendszeresen jelen vannak a párizsi divathéten, és rengeteg rendelésük érkezik a tengerentúlról is, többek között Las Vegasból és New Yorkból is. Magyarországon tavaly keltettek igazán visszhangot a magyar divatrajongók körében amikor a High School Musical üdvöskéje Ashley Tisdale az ő ruhájukat választotta a Teen Choice Award-ra.


A tervezők stílusa a 40-es 50-es 60-as évek és a mai trendek ötvözeteiben rejlik, illetve nagyon sokszor képzőművészeti ágakat is bevonnak alkotásaikba. Munkáikban egyszerre jelenik meg a törékeny nő, az erotikus kozmopolita valamint a letisztult és kifinomult divatkövet


Érdekli őket a hétköznapi személyek véleménye is, mely abban is tükröződik, hogy tavaly a Coca Cola-val együttműködve lehetőséget adtak a rajongóknak, hogy a Hello You kollekciójukba egy nyereményjáték keretében tervezzenek. Ez nemcsak reklám volt számukra, hanem hatalmas gesztus a divatrajongók felé, hiszen az 5 legtöbb szavazatot kapott "amatőr kreációt" piacra is dobták idén sajátjaik mellett. Én személy szerint hatalmas rajongójuk vagyok.







Sok ismerősömtől hallottam már akiknek mutattam a kollekcióikat, hogy nem is mondták volna meg hogy "magyar".Könnyed színek, az ezüstfényű rózsaszín, a szürke, a világoskék, az ezüst, az arany, illetve a mértani pontosságú formák jellemzik a kollekció darabjait. Nem tudok róla rosszat mondani, egyszerűen odavagyok minden darabjukért. Azt hiszem sokat fognak még hallatni magukról.

Puszi:T



3 megjegyzés:

  1. Az első ruha a leggyönyörebb :D

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is:) Jó, hogy lassan, de biztosan a "hollywood-i szint" itthon is kapható:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...