2011. december 16., péntek

Te is lehetsz címlaplány!

Bárcsak úgy nézhetnénk mindig ki, mint akik éppen egy divatmagazin borítójáról léptek ki... Biztosan Benned is sokszor lejátszódott már az a kép, mikor belépsz egy terembe és minden tekintet rád szegeződik, és a társaság elismerő tekintettel díjazza csodás megjelenésedet. Ugyan egyikünk sem egy hollywood-i sztár, hogy ezek az alkalmak mindennaposak legyenek, de 1-2 trükkel Te is lehetsz az összejövetelek stíluskirálynője.

A ruhád


Ha megfigyeled a magazinborítókat, könnyen rájöhetsz, hogy a nagyszerű az egyszerűségben rejlik. Nincsenek bonyolult szabások, túlgondolt formák vagy színkavalkádban úszó szettek. (Nézd meg például a jobb alsó sarokban Olivia Wilde egyszerű ruháját).

Ha hasonlóan sikkes szeretnél Te is lenni, nem szabad túlgondolnod az öltözékedet. A ruha legyen homogén, lehetőleg egy színű vagy mintájú. Nem fontos mélyen dekoltáltnak lennie, de ne is garbó-szabású legyen. Ha az anyag mintás, az legyen szolid, ne vonja el teljesen a figyelmet. Ugyanez igaz a kiegészítőkre is - légy minimalista egy visszafogott fülbevaló, egyszerű karkötő vagy nyaklánc bőven elég.

A hajad


Egy címlaplánynak általában kiengedve lobog a haja. Itt is az egyszerűség hangsúlyozza a nőiességet: nincsenek bonyolult hajfonatok, szigorú kontyok, csak laza, dús, élettel teli frizurák. Ennek az eléréséhez nincs más dolgod, csak egy kevés volumennövelő hajhabot eloszlatni a nedves hajadon, majd megszárítani az egészet. Amennyiben szükségesnek érzed, átszaladhatsz rajta hajvasalóval, vagy laza hullámokat is süthetsz bele.

Ha rövid hajad van, akkor se legyél elkeseredve. Ellesheted a bal felső sarokban levő Katherine Heigl stílustippjét és rövid hajadra egy hangsúlyos fülbevalóval felhívhatod a figyelmet. Vagány és csajos is leszel egyszerre.

A sminked


A jelszó még mindig a természetesség, tehát a sminked ne legyen feltűnő vagy tolakodó. A lényeg, hogy a lehető legkevesebb anyaggal hangsúlyozd ki az adottságaidat, illetve takard el a kevésbé szép részleteket. Ehhez nincs is másra szükséged mint egy jó korrektorra, alapozóra, szempillaspirálra és egy kevés arcpirosítóra.

Kerüld a maszk hatású sminkeket, mert az összhatás mesterkélt lesz. Ha nem tudsz meglenni a vastag smink nélkül, mert "meztelennek" érzed magad nélküle, akkor tejeskávé barna füstös sminket készíts magadnak. A Föld színek ugyanis örök érvényűek.

A viselkedésed


Ezt ugyan a címlapokból nem látod, de egy-két jelre felfigyelhetsz. A legfontosabb a magabiztosság. Hiába tökéletes ugyanis az egész megjelenésed, ha nem sugárzik rólad, hogy jól érzed magad a bőrödben. Mosolyogj tehát sokat, és hidd el magadról, hogy szexis vagy és ellenállhatatlan. Figyelj a testtartásodra is, legyél nyitott, de ne tolakodó. A vállaidat húzd finomat hátra, ezzel is megemeled a mellkasodat, amivel "becsaphatod" az agyadat, és önkéntelenül is magabiztosabb leszel.

Ha visszahúzódó vagy, vagy éppen bal lábbal keltél fel aznap, segíthet a kényszeredett mosolygás. Elsőre talán idétlenül érezheted magadat, de a gesztusaid jelezni fognak az agyadnak, és egy idő után megfigyelheted majd, hogy milyen jó kedved kerekedett. Ha így sem érzed magad felhőtlenül, a kedvenc dalod biztosan feltölt majd!

Néhány egyszerű tipp ugyan, de ha kipróbálod őket, meglátod, hogy a kevesebb néha mennyivel több! A legfontosabb, hogy se most év végén, se jövőre ne feledd el, hogy igenis nő vagy, aki csodásan érzi magát a bőrében! :)

Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...