2011. május 18., szerda

Trendriadó: Color-blocking

Egyre több helyen belefuthatsz ebbe a névbe, mely talán elsőre nem mond neked semmit. Ha nem vagy jártas a divatban egyáltalán, akkor még másodjára sem. Mivel egyre többször előfordulhat, hogy belefutsz ebbe a kifejezésbe, érdemes megismerkedni vele. Másrészt pedig iszonyú kreatív és szórakoztató trend.

A "color-blocking" magyarra fordítva annyit jelent, mint a színskála különböző blokkjainak kombinálása. Ez az irányzat kizárja a mintás darabokat, inkább az egyszínűeket preferálja, azok közül is leginkább az élénk színeket. Hasonlít egy kicsit a tavaly nyári neon őrülethez. (lásd: itt).

Amitől azonban kicsit komplikáltabb, hogy szabályok nincsenek, és mégis vannak. Szerencsére a ezek a szabályok sem olyan hihetetlenül bonyolultak, ráadásként találtam egy nagyon jó színskálát, ami alapján bátran összerendezheted öltözékedet az új stílusban. Az alapszabály: hagyd a fehéret, a szürkét és a feketét.

Color-blocking szempontok 


Fő színek: piros, kék, sárga
Komplementer színek( ezek keverékei): lila, zöld, narancs

Ebben a trendben az is jó, hogy saját magad döntheted el, hogy milyen stílusban szeretnél kombinálni, és valami egyedit létrehozni.



 1. Amennyiben nagyon kezdő vagy bátortalan vagy színösszeállítás terén, elég ha két színnel kezded. Segíthet a fentebb található skála. A szetted úgy lesz a legtutibb, ha ezt a két színt a skála két különböző pontjáról választod ki. (lehetőleg olyanokat amik szemben vannak egymással, ahogy az ábrán is látod).


2. Ha úgy érzed belejöttél, elkezdhetsz kísérletezni több, mint két színnel. Ha még mindig bizonytalan vagy, akkor maradj egy szín különböző tónusainál. Nem olyan hatásos, mint ha eltérő színeket kevernél, de ugyanolyan lenyűgöző tud lenni.



3. Ha pedig profi vagy, akkor nem okoz gondot, a skála bármely 3 színét összerakni úgy, hogy ne nevetséges hanem sikkes hatást érj el.Legkönnyebben a triadikus elvet követheted, melynek lényege, hogy a három szín egyforma távolságra legyen a színskálán. Persze ha túlteng Benned a kreativitás, válogathatsz a színek között bátran. 3-nál többet azonban ne nagyon keverj, jó esetben egy 4. szín még belefér. A többi már zavart keltene az összképben.

Az alapokról röviden ennyit, remélem hasznosnak találtad, és örömmel vágsz majd bele ruhatárad rendezésébe. Ha ezeket az elveket követed, Te is meg fogsz lepődni, hogy új ruha vásárlása nélkül is új szetteket tudsz kreálni, amiket talán még sohasem hordtál együtt. És a kedved is minden bizonnyal jobb lesz majd :) Jó szórakozást!

Puszi:T

Forrás: borsa.hu

2 megjegyzés:

  1. Jó ötlet ez a színkör, segít nagyon.
    Épp egy color-block-kal próbálkoztam, ha érdekel, nézz vissza a blogomra! Piros-sötétkék-sárga, nem akartam olyan durvát választani.

    VálaszTörlés
  2. Nekem is egyből megtetszett, ahogy rátaláltam. Sokkal átláthatóbb tőle az egész trend, ezért meg is osztottam azonnal, ahogy megláttam. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...