2011. március 27., vasárnap

Egy kis tavasz férfiaknak

Nagyon ritkán foglalkozom férfi divattal, mert hiába érdekel, sajnos a férfiakat akiknek szólna, azokat már kevésbé, (a kivétel ne sértődjön meg, őket becsülöm nagyon) így nem szoktam az ilyen bejegyzésekre sok időt szánni, a mostani tavaszi Dolce&Gabbana férfi vonal viszont nagyon tetszik nekem, és remélem a legtöbb férfinek is fog. Nekünk nőknek is még mindig jó ötleteket adhatnak ezek a szettek, hiszen a kinézett ruhadarabok ajándék gyanánt sem lesznek utolsóak, és "férfiaink" is igen hálásak lesznek, hogy megkíméljük őket a shoppingolás embert követelő mizériájától.

Ez a kollekció leginkább szabadidős tevékenységekhez illik, nekem a képek a piknikeket juttatják eszembe (ami biztosan a kifutó műfűjétől van), de az ingeket én munkába is simán el tudom képzelni ugyanúgy, mint egy egyszerű semmittevős hétköznapra.
 Az ing-és zakóujjak feltűrt változata megjelenik nagyon sok képen, legyen az ing hosszú vagy rövid. Kifejezetten ötletes, hogy az inget és a felette lévő vékony kötött pulóvert együtt hajtották fel, a gallér részt pedig ráhajtották az egész kompozícióra. Hosszú szárú nadrág esetében pedig nagyon sikkes, ha ezt is feltűrjük.
 Ez a szett inkább olyan golfozós-strandra indulós szerintem, valahogy nem érzem benne azt a férfiasságot, amit például az előző összeállítás nyújt. Persze az is lehet, hogy a férfi modell tehet róla, de nekem ez annyira nem tetszik.
 Az viszont biztos feltűnt Neked is, hogy minden outfit kockás inggel van variálva. Tehát ha nincs ajándékötleted a barátodnak, bátyádnak vagy apukádnak, nyomás kockás inget venni. Érdekes megoldás, hogy az inget háromnegyedig kigombolták, és alá vettek egy másikat, ami akár pólóval is helyettesíthető, azonban fontos, hogy az legyen semleges színű, hogy a felső ing kapja a hangsúlyt!
 A zakó-ing felhajtott változata a legsármosabb variáció szerintem, persze ez egyéni ízlés dolga, de nekem nagyon tetszik. Farmerrel párosítva pedig nagyon-nagyon eredeti. No comment!:)
 Azt ugyan keveset fogjuk tapasztalni, hogy ehhez hasonló bevásárlótáskát hordjon bármely férfi ismerősünk, de a rövid ujjú kockás ing, szaggatott farmer sikert arathat az egyszerűségének köszönhetően. Minden férfit bátorítok kortól függetlenül, hogy legalább egyet szerezzen be a hagyományos pólók helyett.
 Vagy a rövid nadrág nem jön be nekem egyáltalán, vagy a derékra kötött pulcsi, de a piros ingen kívül nem tetszik semmi. A szín az viszont nagyon! Az ilyen rövid nadrágot viszont én vékony lábú férfiaknak nem ajánlanám, elég - hogy is mondjam - metroszexuális.
 Vállon átkötve máris jobb, akárki akármit mond. Hűvösebb napokra szerintem tökéletes ez az összeállítás.
 Szürke farmer, szürke ing és azon vékony szürke dzseki könyékig feltűrve. Bonyolultnak tűnhet elsőre, hogy megtaláljuk az ennyire egybe vágó árnyalatokat ugyanazon a színen belül, de megéri a fáradtságot. Egyszerű és nagyszerű.
Rövid nadrágot tekintve, ez a hossz tűnik az ideálisnak. Testhez feszülő pólóval hordva öv nem feltétlenül szükséges. Azonban ez a fazon csak a sportosabb vagy vékonyabb alkatúak favoritja legyen, a macisabb típusok inkább hanyagolják.
Elárulom, hogy azért sajnálom a férfiakat, hogy nem akkora a variációk tárháza, mint nálunk nőknél, és nagyobb kreativitás is kell ahhoz, hogy ötletes öltözékeket kreáljunk, mert a színek is legtöbbször megragadnak a szürke-barna-kék triónál. Ebben a szettben azonban nincs kivetnivaló, a barna kardigán és öv egyértelműen feldobja az egészet. Kérek minden férfit, hogy próbálja ki a duplán feltűrt ujjakat, mert eszméletlenül jó! :)
Ez is egy viszonylag egyszerű szett, nem kell sokat variálni rajta, de azt nem fogom sosem megérteni, hogy miért erőltetik a kézi táskát. Egyértelmű, hogy egyik férfi sem fogja így hordani a cuccait, persze ezt vállra is fel lehet venni, de azt inkább ne képzeljük el...
Ehhez hasonlót már láttunk a fenti képek között, újabb zakó-farmer párosítás, nekem ez a legnagyobb kedvencem. Sajnos ennél a szettnél nagyon figyelni kell, hogy a zakó árnyalata megegyezzen a farmerével. 

Amennyiben férfiként tévedtél erre az oldalra, netán rendszeresen olvasod az írásaimat, mindenképpen nézd meg még egyszer ezeket a szetteket, valamit biztosan tudsz majd hasznosítani belőlük. Esetleg megmutathatod a többi srácnak is. Nőként pedig még mindig van befolyásunk a hozzánk közel állók öltözködésében, egy-két jó tanácsnak biztosan hasznát veszik majd. 

Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...