2010. január 10., vasárnap

" Az életnek súlya van"

Veletek is volt már olyan, hogy elkezdtetek agyalni egy kevésbé fontos dolgon, s utána mindenhol ez jut eszetekbe, s akárhogy próbáljátok nem tudjátok kiverni a fejetekből? És ezután a legváratlanabb pillanatban beugrik a válasz a fejetekbe?
Nos, velem ez történt, mikor elkezdtem azon gondolkodni, hogy vajon a divatbemutatókon a modellek miért nem mosolyognak soha? Sehogy sem jutottam előrébb ebben a kérdésben, aztán egyszer csak beugrott. A divatbemutatókon senki nem nézi a modelleket, a divatbemutatók a ruhákról szólnak, s modellek nem mások mint eszközök, mozgatható bábuk, amin az adott ruhákat bemutatják. Így ha mosolyognának az felvetné annak a lehetőségét, hogy gondolataink elterelődnek a ruhákról, márpedig ez nem túl előnyös, ha egy divatbemutató célját vesszük figyelembe. Így tehát marad a "világvége" hangulatú arckifejezés - kisugárzás ott nem számít(még szerencse). Pedig nem hinném, hogy egy kis mosoly annyira rontaná a divatbemutatók, vagy a modellek profizmusát, egyszerűen csak felszabadultabbá tenné a dolgokat. De, mint azt nagyon is jól tudjuk, ez az érzés a divat világában nem létezik. Egyelőre.



Viszont, ha a modellek csak bábuk, akkor ez felvet számomra még egy kérdést, mégpedig azt, hogy akkor miért kell 180 cm magas és 43 kg súlyú modelleket alkalmazni? Mert ha a ruha számít, akkor legalább olyanokra adják rá, akiknek jól áll. Én nem vagyok híve a molett modelleknek kifutókon, legyenek inkább vékonyak, de azért ne ennyire. Mert az ami most folyik az már tényleg túlzás. Lassan odáig jutunk, hogy csontvázak fognak rohangálni a kifutókon...
Szerencsére azért ezt egyre többen kezdik felismerni (pl. Németországban az egyik leghíresebb divatmagazin a Brigitte, felhagyta a kórosan sovány modellek fotózását, valamint a német egészségügyi miniszter Ulla Schmidt, egy kampányt kezdeményezett "Életnek súlya van" címen) , s próbálnak változtatni, de sajnos egyenlőre nem túl nagy sikerrel - a nagy divatmárkák - Gucci, Chloé, Louis Vuitton - még mindig a kórosan sovány modelleket részesíti előnyben.



Te mit gondolsz milyen modellek felelnének meg legjobban a mai ideálnak? Várjuk hozzászólásaidat vagy írj a be-glamorous@windowslive.com -ra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...