2012. február 17., péntek

Főszerepben: a piros cipő

A mostani bejegyzést a Joy magazin legújabb száma (2012. március) inspirálta. Rábukkantam ugyanis az egyik oldalon egy olyan mondatra, ami azért elgondolkodtatott kissé: "...egy kanadai tanulmány szerint ugyanis piros magassarkúban bármikor felkelted a férfiak érdeklődését és a nők irigységét." A férfiak érdeklődése-rész még tiszta sor, mert tényleg elég figyelemfelkeltő színről van szó, és hát az erősebbik nem képviselői mindig az összhatást látják, így egy darabbal teljesen fel tudod hívni magadra a figyelmet. Na, de a nők irigyek lennének egy pár vörösen izzó csodára? Egyáltalán elterjedt dolog nálunk, hogy valaki csak úgy felkapjon egy piros tűsarkút?
 Nem mondok újat azzal, hogy az első benyomás mindig döntő lehet, ha éppen új emberekkel ismerkedsz meg, vagy ügyfelekkel tárgyalsz, esetleg randira készülsz. Ilyen helyzetekben Te is (és én is) a legjobbat akarjuk kihozni magunkból, amivel kapcsolatban az első gondolatunk talán az lehet, hogy szeretnénk divatosak lenni, de ugyanakkor jól érezni magunkat a bőrünkben.

Sokszor figyelem az utcán az ember öltözködési stílusát, de azt kell, hogy mondjam, mostanában nem volt olyan pillanat, hogy egy dögös piros magassarkút kiszúrtam volna bárhol. (Persze közrejátszik az is, hogy télvíz idején az ember inkább a hótaposót preferálja..) Mégis, úgy érzem, hogy ezt a fajta lábbelit nem merjük olyan sokan bevállalni.

Pedig a piros cipő a hiedelmekkel ellentétben nem csak a piros és fekete színű darabokhoz illik remekül. Ráadásul hordhatod koktélruhával, vagy farmer-póló összeállítással, de akár fehér-fekete ceruzaszoknyás-inges szettel is. És igen, néha az sem baj, ha semmilyen más piros cucc sincsen rajtad. Mivel rengeteg variáció létezik, inkább összeszedtem pár "sztár-szettet", hátha megjön a kedved ahhoz, hogy egy szimpla hétköznap délután is előkapd a piros tűsarkúdat. Vagy beszerezz egyet...
Blake Lively

Selena Gomez - feketével párosít

Beyonce - a vörös rúzs is szuper kiegészítő hozzá


Catherine Middleton - fehér kosztümmel elegáns

Leighton Meester - variációk hétköznapra

Nicole Richie - fehér koktélruhával = siker

Paris Hilton - topánban vonzza a figyelmet

Pippa Middleton - szintén topánban, piros táskával hordja

Whitney Port - barna-szürke-fehér- PIROS körmök :) 
A trend egyszerű: válogass össze homogén színeket és dobd fel egy piros cipővel. Vagy válassz olyan ruhát, amelyben van egy leheletnyi ebből az árnyalatból, és alkosd meg az összhatást. Ha a kreativitásod határtalan, akkor gyorsan be fogod tudni építeni a piros cipellőt akármelyik szettedbe. Ha kicsit kevésbé vagy otthon a divatba, akkor figyeld a sztárösszeállítások szettjeit, és utánozd kezdetnek azokat.

Megtetszett a trend? Íme a hazai piac tavasszal:

Bershka
 Debenhams
Deichmann



Én erre fogok vadászni! :)

Promod
Mango
Zara


Ez csak néhány ötlet volt a felhozatalból, ha szemfüles vagy, biztosan rengeteg fazont fogsz találni, amiből válogathatsz. Aztán ki tudja, lehet, hogy tényleg irigykedik majd a környezeted, hogy milyen stílusosan öltözködsz. :)

Puszi: T

Képforrás: google.com,
                 deichmann.hu
                 zara.com
                 bershka.com
                 shop.mango.com
                 promod.eu
                 debenhams.com

7 megjegyzés:

  1. IMÁDOM a piros cipőim és idén egy kisebb sarkú darabot akarok beszerezni. ÁÁÁ, legyen már tavasz!

    VálaszTörlés
  2. A piros cipő szerintem a magabiztosság, és a nőiesség jele :]

    VálaszTörlés
  3. A tavasz az tényleg jöhetne, csorog az ember nyála, ha az új kollekciókat nézegetni. Egyetértek, a megállapítással is, jó lenne, ha a magyar lányok hétköznapokon is bevállalósabbak lennének ilyen téren. :)

    VálaszTörlés
  4. Nem volt eddig rajta a kívánságlistán, de ezennel rákerült :)
    Amúgy kedvenc szín a piros. Azt vettem észre, hogy az elmúlt pár buliban dominált rajtam a piros: piros naci, piros harisnya és piros felső :D

    VálaszTörlés
  5. Tünde, akkor Te is egy magabiztos nő vagy :) Szerintem nemcsak Te fogsz pirosra vadászni most tavasszal:)(Királykék farmerral párosítják most a kirakatokban)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek a piros platformok, Blake Lively nagyon bájos benne, meg Nicole Richie is :) Viszont Beyoncé-é nekem már egy kicsit sok.

    VálaszTörlés
  7. *vagyis Nicole Richien nem platform van, de azért bájos :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...