2012. február 1., szerda

Készülj a tavaszra! - Alberta Ferretti 2012 tavasz-nyár

Így, hogy beléptünk a februárba, idejét érzem, hogy elkezdjünk alapozni a jó időre. Az új kollekciók már amúgy is bent vannak az üzletekben, de a mínuszokban inkább csak a nyálunkat tudjuk egyelőre csorgatni a vékonyabbnál vékonyabb kelmék után. Tervezgetni, gyűjtögetni viszont már most elkezdhetünk, ezért érdemes azt is csekkolni, hogy mire gondoltak a nagy tervezők, amikor az idei tavasz divatja került előtérbe.

Rengeteg tervező nem tudott elszakadni a sötét tél tónusaitól, ezért gondoltam, hogy érdemes Alberta Ferretti kollekciójával kezdeni a körképet, hogy ne keseredjünk el rögtön a legelején.

 A kollekcióra a könnyedség jellemző, telis-tele lenge színes lenge anyagokkal. A legnagyobb szerepe a térd alá érő ruháknak van, több részes kreáció elvétve fordul elő benne. Szintén hangsúlyos a szafari stílus, viszont kihagyja az állatmintákat, helyette tarka motívumokkal díszített anyagokat használ fel, amit egyszerű szabású alsó- vagy felsőrésszel ellensúlyoz.



 Az egyik nagy slágernek ismét a királykék ígérkezik, ha emlékszel rá, ez minden szezonban legalább egyszer szerepel minden neves divatmagazinban is, szóval érdemes elgondolkozni egy örök darab beszerzésén.
 Az egyik kedvencem ez a sötét türkiz földig érő ruha, ami egy forró nyári napon igazán nagy szolgálatot tehet. A flitteres megoldás pedig csak még izgalmasabbá teszi. Ha nem is egy pont ilyet, de valami hasonlót is érdemes keresni, mert a vízparti hangulatot biztosan megadja majd.
 A feketének sem tavasszal sem nyáron nem vagyunk nagyon hívei, ez a horgolt darab is inkább csak a kifutókon állja meg a helyét, viszont a vékony keresztpántos szandál nagyon elegáns. Mostanában nem volt kifutón ilyen darab, talán az eddig sláger sarut fogja felváltani.





 Itt a fent említett szafari stílus is. Nekem azért szimpatikus, mert igazán egyedi mintájú ruhákat fel lehet fedezni ha egy ilyen kollekciót piacra dobnak, ráadásként még nőiesen elegáns is, valamint az sem utolsó szempont, hogy eltakar minden kényes területet, ha van rejtegetnivalód. Személy szerint örülök, hogy leváltja a minit, mert sokan nem tudják belőni, hogy mi előnyös nekik.
 Narancssárgával sem kell óvatosan bánni idén, ami nem is baj, mert nagyon ritka még az utcán is, hogy valaki ebben a színben parádézzon. Utoljára talán Carry-n láttam én is a SATC mozifilm második részében.
 A homokszínt is megint csak az elegáns tónusok közé lehetne sorolni, ez viszont a tavalyi trendekből maradt ránk, a többi kapucsínó-színnel egyetemben. Kicsit nekem ez is a szafari hangulatát idézi, remekül passzol a kollekcióba.

 Ez az összeállítás csak igazán merészeknek, és nagy divatszakértőknek javasolt, mert két tarka darab tökéletes kombinációját eltalálni nagyon nehéz. Alberta Ferretti természetesen a profi kategóriában utazik, sikerült is nagyszerűt alkotnia.

 A két részes szettek egyik darabja ez. Nekem nem tetszik, ha khaki színnel amúgy sem vagyok jóban, pláne ezzel a fűzöld párosítással. Persze egyéni vélemény ez is, Neked attól még lehet, hogy tetszik. Azt viszont érdemes megfigyelni, hogy milyen jól vannak ötvözve a kékkel és a pirossal.

 Ha valamit utánozni kell, na akkor ez az. Egyszerű fehér ujjatlan ing egy tiritarka lenge szoknyával. Mivel a felső fehér, bármilyen jellegű szoknyát lehet hozzá választani. Ehhez viszont nem hagynám otthon a szalmakalapot sem!

 Megint csak khaki, de ez jobban el lett találva szerintem, mint az előző összeállítás. A rozsdabarna szoknyához nagyon jól passzol egy hasonló árnyalatú táska mellé.


Összességében vannak elleshető praktikák ebben a kollekcióban is. Azt már tudjuk, hogy az élénk színeket nem kell sajnálni a ruhatárunkból, legalább a tervezőnő szerint. Feltűnhetett az is, hogy a lila szín teljesen eltűnt, helyét pedig a citrusosabb árnyalatok vették át. Egy vékony pántos szandált pedig mindenképpen be kell majd szerezni. A sorozat további részeiből pedig majd kiderül, hogy mire kell figyelnünk még a idei szezonban..

Puszi: T
Képforrás: fashionologie.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...