2010. szeptember 17., péntek

Gardróbrendezés 5 lépésben


A hatalmas szoba méretű gardróbok láttán talán neked is megjött a kedved ahhoz, hogy a saját kis szentélyedet kialakítsd. Ha ez így van soha jobb alkalmat nem találsz rá, hiszen szezonváltáskor a legszerencsésebb megejteni a nagyobb pakolászásokat. Jöjjenek hát a tippek, melyeket helytől és ruhamennyiségtől függetlenül alkalmazhatsz:

1. lépés

Pakolj ki mindent! Ahhoz hogy átlásd mekkora helyed van, először ki kell pakolnod mindent. Ezt hívom én a "zseni-a-káoszban" effektusnak. Így tisztába jössz azzal, hogy mekkora helyet használhatsz ki, illetve mennyi mindennek kell helyet csinálnod majd.

2. lépés

Szelektálás. Hidd el tisztában vagyok vele, hogy ez a legfájóbb pont az egész hadműveletben. Meg kell szabadulnod mindentől, ami valahol kinyúlt vagy kopott. Legyél reális! Ha valamit már legalább másfél éve nem vettél fel, akkor valószínű, hogy elérkezett a búcsú ideje.

3. lépés

Csoportosítás. Most tedd külön kupacba a nyári holmijaidat, azokból is azokat, amik az őszi-téli időben biztos, hogy hordhatatlanok. Gondold át azt is hogy mi az amit még tudnál melegebb darabokkal kombinálni.

Ezután vedd elő azt a kupacot, amit az idei szezonra szánsz. Itt jöhet a színbeli vagy anyagbeli csoportosítás. Én a színbelit szeretem jobban, összeszedettebbnek tűnik az egész. (Ha szeretnéd elkülönítheted azokat a darabokat, amiket mindig szívesen hordasz. Így ha a "nincs egy rongyom se ami felvegyek" szindrómába kerülsz, legalább tudod hova fordulhatsz.)

4. lépés

Tárolás

A ruháknak kiszemelt helyed legyen csak a ruháké. Ne tarts ott könyveket, jegyzeteket, újságokat vagy egyéb oda nem illő dolgokat.

A pólókat, pulóvereket, topokat mindenképpen hajtogasd össze és tartsd egymás tetején.

A nadrágokat, blézereket, mellényeket és szoknyákat pedig tedd vállfára.

Táskákat egymás mellé állítva tárold nagyobb területen lehetőleg. Általában erre a szekrények alja a legmegfelelőbb.


5. lépés

Kiegészítők, apróságok

Beszerhetsz színes dobozokat vagy fiókokat, melyekben a zoknikat, fehérneműket tartod, illetve ékszeres ládikáknak is kinevezhetsz egy-két darabot. Ezeket is rendszerezd külön polcokon.

Az egészben annyi a lényeg, hogy rá kell szánnod a megfelelő időt erre is. Ne iktasd be egy porszívózás és egy mosogatás vagy egy shopping és edzőterem közé. Lehet hogy egy egész napod rá fog menni, mire mindent szépen rendbe raksz, de hidd el nem bánod meg.


Puszi:T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...