2012. január 27., péntek

Szabadságon a fodrász - az egyenetlen hajszín az új trend?

Annak idején még a The Hills-es Lauren Conrad indította el azt a hullámot, miszerint nem szükséges havonta újrafestetni hosszú sörényedet, mert sokkal menőbb, ha lenő, és két színben pompázik. Igazi trendet indíthatott el vele, mert manapság egyre több sztár hajkoronáján osztozik egyszerre több árnyalat.
Drew Barrymore frizurája is talány. Lehet, hogy szándékosan néz ki így, lehet, hogy a rengeteg teendője közben nem ért rá fodrászhoz menni. Minden esetre elég ápolatlan, illetve kócos hatást kelt. Őt viszont láthatólag egy cseppet sem zavarja.



 A High School Musical sztár Vanessa Hudgens és Ashley Tisdale haján már inkább látszik a szándékosság. Vanessa úgy tűnik póthajjal színesítette egyéniségét, Ashley-é pedig tarka melírcsíkokban pompázik. A hajtöveken viszont nem feltűnő a lenövés, ha mindenképpen ezt a trendet kellene követni, ez még elfogadhatónak tűnik.
 Penelope Cruz haja inkább tűnik lenőttnek, mint direkt megoldásnak. Ahhoz képest, hogy nemrég még a L'Oreal hajfestékek arca volt, gyorsan megunta az egyenletes csokibarna árnyalatot.
 Hillary Swank frizurája viszont kifejezetten bájos, szinte csak az alja lett kicsit "felfuttatva" egy enyhébb árnyalattal.



A felül barna-alul szőke festés Lauren Conrad haján jobban látszik, lenövés persze ott is felfedezhető, de nem olyan vészes, mint Cameron Diaz esetében. Nála szerintem kifejezetten ápolatlan, nemtörődöm hatást sikerült elérni.

Személy szerint nem nagyon értem, hogy hogyan lett ez az irányvonal trend, hiszen éppen ezek a nők engedhetnék meg magunknak, hogy a hét minden napján ragyogó, dús, fényes és egyenletes frizurával jelenjenek meg. Ha Magyarországon szeretnéd ezt a divatirányzatot kipróbálni, valószínűleg sajnálni fognak, hogy nincsen pénzed fodrászra, de biztosan nem azt fogják felismerni, hogy "nahát, akárcsak a vörös szőnyegről léptél volna le". Amennyiben viszont tényleg az anyagiak gátolnak meg abban, hogy folyamatosan frissen festett és ápolt hajad legyen, úgy jó hír, hogy legalább van kikre hivatkozni.

Te mit szólsz ehhez a trendhez? Követnéd?

Puszi: T

5 megjegyzés:

  1. Ezek nem lenőtt hajak, hanem a tavalyi frizuratrend, ezek az ú.n. Ombre tipusú festések, amelyeknek épp az a lényegük, hogy olyan hatást keltenek, mintha lenőttek volna, de mégis ápolt kategóriában, mert vagy csak a hajvégek más szinűek, vagy hajközéptől vannak festve :) A fent említett sztárok nagy többsége pont benne is van ebben a cikkben :) http://highglam.blogspot.com/2010/12/ombre-hair.html

    VálaszTörlés
  2. http://www.life.hu/szepulj/haj/20110613-topfrizura-nyarra-legyen-ketszinu-a-hajad.html

    VálaszTörlés
  3. Krisz: igen, tudom, hogy ezek nem "véletlenül" lenőtt hajak, a címet inkább iróniának szántam. Tavaly is frizuratrend volt, viszont a külföldi divatoldalak most is rengeteget foglalkoznak vele (én dip-dye néven találkoztam velük), így nem valószínű, hogy "egynyári" trendet akartak csak belőle csinálni. Az írással arra szerettem volna rávilágítani, hogy azért, mert ők sztárok, trendnek számít, ellenkező esetben egy itthoni magyar lányt látva, lehet hogy nem az jut eszembe, hogy milyen divatos. :)
    Természetesen vannak esetek, amikor jól néz ki, de a legtöbb szerintem nem állja meg a helyét a hétköznapokban. Persze ez egyéni véleményem:)

    VálaszTörlés
  4. Ja, akkor értem, csak nem gondoltam, hogy iróniának szántad :)
    Szerintem semmi gond nincs vele, ha a haj végek max középnél vannak festve. A legocsmányabb a szőke kb 5 cm-s hajlenövés, attól rosszabbat még nem láttam :D

    VálaszTörlés
  5. Lehet, hogy nem volt egyértelmű :) Van ízléses is köztük, de Cameron Diaz-é például nekem nem egyértelmű. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...