2012. április 11., szerda

Ki akarsz tűnni?

A divatban néha az a rossz, hogy mindenki pontosan tudja, hogy éppen mi a trend, az üzletek ugyanazokat a darabokat árasztják magukból, így nagyon nehéz stílusosat és egyedit kihozni belőlük. Még a nagy bevásárlás előtt (értsd: Glamour-napok, Joy Vásárlási Láz...stb.) érdemes gyorsan letisztázni, hogy melyek azok a darabok, amikre ha lecsapsz - és talán kicsivel többet áldozol - biztosan utánozhatatlan leszel.

Most a brit Vogue ajánlatai következnek, magyar kommentárral :)

Színes pasztell platform - amikor nem baj ha kétszínű vagy. Extra csajos, mégis legtöbben csak csorgatjuk rá a nyálunkat a kirakatban, de mégsem merjük megvenni. Ha a tettek mezejére akarsz lépni, a Deichmann biztosan segíteni fog benne.
 Még mindig pasztell és a doboz alakú táskáknak sem áldozott le. A kettő együtt kombinálva pedig felér egy csipetnyi luxussal. Melyikünk ne menne büszkén végig az utcán egy ilyen darabbal a karján?
 Szemüvegek terén szintén kevesen vannak azok, akik a cicás fazont be merik vállalni, pedig minden egyes szezon minden egyes divatlapjában ott figyel ránk. Ha eredetit akarsz, ez - és az ehhez hasonló darabok - biztosan nem jönnek veled szembe az utcán.
 A vidám tavaszi kendőkkel és sálakkal azért szerencsés kezdeni, mert annyi forma, szín és fazon van belőlük, hogy tutira nincsen két ember aki ugyanolyat venne. A legjobb, ha nem csak a bevásárlóközpontokban, hanem kirakodóvásárokban, piacokon, eldugott üzletekben találsz rá az igazira.
 A Gossip Girl és Serena van der Woodsen óta jött divatba a  szokatlan geometriai formákból álló nyaklánc. (Ha megfigyeled az embereket hiába Pletykafészek rajongó a fél világ, még sem találkozol csak úgy az utcán ezzel a stílussal.) A legjobb ha egyszínű topphoz, vagy fehér felsőhöz viseled. Divatos leszel, az garantált. Nem beszélve arról, hogy bizsus boltokban rengeteg fazon közül válogathatsz.
 A fülbevalókat azért szeretem, mert lehet, hogy minden ruhád ősrégi, egy új fülbevaló mégis feldobja az egész szettet. Most a virágmintás darabok a nyerők (mint tavasszal egyébként mindenben). Egy új fülbevaló minden szezonban kijár az ember lányának, ha másra nem, hát erre spórolj! Érdemes benézni az Orsay üzleteibe.
 Virág-platform-gyékény verhetetlen kombója nem hajlandó kimenni a divatból. Minél szokatlanabb a virágminta, annál jobb. Vásárlás előtt viszont mindig próbáld ki, nem nyikorog-e a gyékény része.
 Ilyen jellegű ruhát megmondom őszintén, szerintem Magyarországon esetleg egy roppant szerencsés turkálós pillanatodba találsz, más állatokból viszont nincs hiány hazai téren sem. Ne ragadj le a bagolynál, mert az biztosan minden sarkon rohangál, keress egyedibb állatokat!
 Az egyszerű farmersor inkább kiegészítő, mint az egyediség jelzője, de a többi darabhoz remekül passzol. Meg igazából mindenhez. Nyáron meg amúgy is alapdarab.
A kedvencem ez a csupa virág csőruha. Nincs annál nőiesebb tavasszal, mint ha tetőtől talpig virágba borulsz. Butikok tömkelege vár ilyen és hasonló darabokkal.

Ezek mind olyan darabok, melyekkel már nagy valószínűséggel találkoztál. Viszont ha tényleg szeretnél valami nagyszerűt, akkor itt az ideje, hogy ne mindig a megszokott farmer-pamutpóló párosból vásárolj újat. Egyébként meg jó nézelődést! :)

Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...