2010. november 2., kedd

Férfi - ahogyan a Burberry látja

Nem igazán szoktam férfi divattal foglalkozni, vagy csak nagyon ritkán, de néha néha (hol kérésre, hol csak ötletgyűjtés céljából) azért rá-rá nézek, hogy mi a helyzet. A Burberry 2010/11 ősz-tél kollekciója viszont elérte nálam, hogy a jövőben többet foglalkozzam a témával. Azért őket választottam, mert szerintem ők egy olyan divatház, akik (angol mentalitásuk révén) hordható divatot teremtenek.

Mivel a férfiak nem igazán - vagy csak elenyésző csoport - foglalkozik a témával komolyabban, ezért úgy érzem, hogy valamilyen szinten nekünk nőknek a feladatunk, hogy néha-néha helyes mederbe tereljük vagy csak egy-két jó ötlettel ellássuk őket. Egy másik ok, amiért foglalkoznunk kell a témával, hogy hamarosan itt az év vége, beindul az ajándékozási láz, ötletünk meg -hát- nem mindig van.

Férfi divatban sajnos a színskála is mindig korlátozottabb mint egy nőiben, aminek én személy szerint ellene vagyok, dehát nem sokan reformálják meg ezt a nézetet. Itt is dominál a kapucsínóbarna, valamint a hosszított fazonú szövet -illetve ballonkabát.(fent baloldal)

A jobb oldali képen szerintem nagyon eltalálták az anyaghasználatot is, az öv pedig egy váratlan plusz, amit csak a legmagabiztosabb férfiak vállalnak manapság be. Érdemes megnézni a csizmát is. A belső bélést elhagytam volna, mert az azért egy férfinak sok, de a csizma mindenképpen egy telitalálat ezekhez a szettekhez.(fenn jobbra)







A khaki nemcsak a nőknél jelent meg a gardróbban. Egy ilyen színű pulóver halványszürke vagy világoskék inggel még ajándéknak is szuper. A táskát kihagyhatjuk a szettből.(fent balra)

A másik teli találtak, az a fehér hosszú ujjú pulóver egyszerű tintakék vagy fekete farmerrel(fent jobbra). Laza, stílusos és mégis van egyfajta elegáns beütése. Nekem ez a kedvecnem.


Vékony pulóver és zakó. Elegáns, klasszikus és egyszerű. A legjobb választás, ha a zakónál a pulcsi csak 1-2 árnyalattal világosabb. Ez az összeállítás szerintem minden nőnek tetszik. Persze a kérdés, hogy férfikörben milyen fogadtatásra talál.

És megérkezett a vállon hangsúlyos felső (jobb oldal). Rajtunk nőkön már megjelent a válltömés, a vállnál buggyos rövid-és hosszúujjú felső, most pedig a férfiakon a sor. A figyelmet egyből a vállakra tereli, egyszerűsége a komor színválasztásban rejlik. Ha férfiként olvasod ezeket a sorokat, először talán idegenkedést válthat ki belőled, szerintem megéri bevállalni. Főleg ha szeretsz kitűnni a sorból.



Végül a kabát. Észrevételeim szerint a férfiak döntő többsége marad a jól bevállt derékig érő dzsekinél. A duplasoros gombolású szövetkabát viszont mennyivel elegánsabban hat. A műszőrme bélést nem hiszem, hogy sok férfi bevállalja (bal oldal), de a katonai stílus már jobban bejön mindenkinek. Nagyszerű feketében, szürkében, barnában, de a legütősebb mindenképpen a khaki itt is.

Ehhez az edzőcipő viszont valamely képpen felejtős, kivétel ha fekete, esetleg velúr. Gumicsizmát ugyan egyik férfi sem fog hordani (erről szó egy későbbi cikkben), de a bakancs még szóba jöhet.

Férfi olvasóként remélem sikerült egy-két hordható tippet találnod soraim között, nőként pedig talán szereztél néhány ajándékötletet, vagy csak egyszerűen tájékozottabb lettél e téren, és el tudod látni ismerőseid jó tanácsokkal.
Puszi: T

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...